Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πώς θα προστατεύσεις το δέρμα σου από το μπλε φως του υπολογιστή και του κινητού;

Η καραντίνα συνεχίζεται, όσες είμαστε τυχερές εργαζόμαστε από το σπίτι και για να περάσει μερικές ώρες ευχάριστα ο χρόνος μας αφοσιωνόμαστε πάνω στο κινητό και το laptop βλέποντας ταινίες, σειρές και κάνοντας ανελέητο scroll στο Instagram. Ωραία όλα αυτά, αλλά τι γίνεται με το μπλε φως αυτών των συσκευών και την επιδερμίδα σου;

Το μπλε φως του laptop, του κινητού τηλεφώνου και του tablet συνδέεται στενά με την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας και με τις μεταβολές στο χρώμα του δέρματος. Αλλά ας εξηγήσουμε, αρχικά, τι είναι το μπλε φως…

Το μπλε φως (aka υψηλής ενέργειας ορατό φως, HEVL) είναι μέρος ενός ορατού φάσματος φωτός. Είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που κάθεται ανάμεσα στην υπεριώδη και την υπέρυθρη ακτινοβολία  και αποτελείται από διαφορετικά χρώματα, με το μπλε φως να είναι το πλησιέστερο σε μήκος κύματος έως το φως UV.

Ακούγεται περίπλοκο, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι το μπλε φως εκπέμπεται από ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τηλεοράσεις, οθόνες υπολογιστών, laptops και tablets… και η λίστα συνεχίζεται. Ακόμα και μερικοί λαμπτήρες φθορισμού και φώτα LED μπορούν να το εκπέμπουν. Και, φυσικά, ο ήλιος εκπέμπει επίσης μπλε φως.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα ανακάλυψε μοριακές και κυτταρικές αλλαγές στα κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος που εκτέθηκαν σε τεχνητό ορατό φως, παρόμοια με το φως που εκπέμπεται από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Οι μελετητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό μπορεί να εμποδίσει τις φυσιολογικές κυτταρικές λειτουργίες και να συμβάλει στην πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Οπότε, με αυτά τα δεδομένα και τον κίνδυνο της πρόωρης γήρανσης από το μπλε φως, όλο και περισσότερα beauty brands έχουν ήδη ξεκινήσει να παράγουν προϊόντα που προστατεύουν το δέρμα από μία τέτοια πιθανή βλάβη. Εμείς σου προτείνουμε παρακάτω την αγαπημένη μας κρέμα για τέτοιες περιπτώσεις!

 Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex Synchronized Recovery

estee lauder

 

Διάβασε ακόμα: Αν τα μαλλιά σου φριζάρουν, αυτή η DIY μάσκα θα σε σώσει

 


Πηγή