Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πώς θα τονίσεις τα μάτια σου ανάλογα με το χρώμα τους; Ο make up artist, Γιάννης Σίσκος, μας εξηγεί

Σχεδόν πάντα το αγαπημένο beauty item των περισσότερων γυναικών ήταν το κραγιόν. Είτε σε ροζ, είτε σε nude, είτε σε κόκκινη απόχρωση, ένα κραγιόν υπήρχε πάντα μέσα στις τσάντες μας και έδινε φως στη στιγμή στο πρόσωπό μας. Μόνο που… εδώ και έναν χρόνο, λόγω της πανδημίας Covid-19 και της χρήσης μάσκας, έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει κραγιόν και έχουμε δώσει έμφαση στα μάτια μας.

Και τι δεν έχουμε δοκιμάσει! Μάσκαρα σε κάθε πιθανή απόχρωση, eyeliner και μολύβια ματιών σε κάθε χρώμα και εκδοχή- από cat eye μέχρι floating liner (aka αιωρούμενη γραμμή πάνω από το μάτι) -και, βέβαια, πολλές σκιές. Υγρές, stick και powder, με glitter ή χωρίς… Κι εσύ το ίδιο δεν έχεις κάνει;

Μήπως, όμως, δεν είσαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και το μακιγιάζ ματιών; Ή μήπως νομίζεις πως κάτι λείπει, πως δεν τονίζονται τα μάτια σου όσο θα ήθελες; Πολύ πιθανό να συμβαίνει αυτό μιας και υπάρχουν συγκεκριμένα χρώματα σε σκιές και eyeliner, που τονίζουν συγκεκριμένα χρώματα ματιών.

Μας το επιβεβαίωσε και ο ταλαντούχος make up artist, Γιάννης Σίσκος, στον οποίο τηλεφωνήσαμε για να μας λύσει όλες τις απορίες μας. Θέλαμε να μάθουμε τι ταιριάζει στις γαλανομάτες και τι στις πρασινομάτες. Ποια κορίτσια κολακεύουν οι πολύ φανταχτερές σκιές (π.χ. φούξια και κίτρινες) και ποια όχι. Ε, λοιπόν, ο Γιάννης μάς τα είπε όλα!

«Τα γαλάζια μάτια υπερτονίζονται με μαύρο περίγραμμα στο άνω και κάτω βλέφαρο και με smoky eyes. Το μοβ χρώμα, επίσης, τα αναδεικνύει υπέροχα. Αν, μάλιστα, μια γαλανομάτα κοπέλα κάνει smoky eyes με μοβ, μπορντό και μελιτζανί σκιές, πραγματικά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι άκρως εντυπωσιακό. Και οι ψυχρές γκρι σκιές, βέβαια, μπορούν να κολακεύσουν τα γαλανά μάτια», λέει ο make up artist, Γιάννης Σίσκος.

smoky eyes

Κι εμείς αναρωτιόμαστε. Πολύ έντονες σκιές, όπως το φούξια, το κίτρινο και το κόκκινο, μπορούν να βάλουν τα κορίτσια με μπλε μάτια; «Φούξια σκιά ή eyeliner, ναι! Πάει στις γαλανομάτες. Θα είναι τέλειο και θα κάνει φοβερή αντίθεση. Φούξια μπορούν να βάλουν- εκτός από τις γαλανομάτες- και όσες έχουν καστανά μάτια. Τις κίτρινες σκιές, όμως, δεν θα τις πρότεινα για τα γαλάζια μάτια. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι κάπως τρομακτικό. Όσο για το κόκκινο, κολακεύει απίστευτα τα λαδί, καστανά και πράσινα μάτια», μας εξηγεί.

kokkini skia

«Όσες έχουν πράσινα και μελί μάτια μπορούν να τα αναδείξουν μοναδικά με light σοκολατένιες σκιές, με χάλκινα χρώματα και καφέ που κοκκινίζουν. Με αυτές τις αποχρώσεις το πράσινο και το μελί μπορούν να γίνουν πολύ πιο έντονα. Στα μελί μάτια ταιριάζουν επίσης και οι λαδί σκιές», συμβουλεύει ο Γιάννης Σίσκος.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τα μελαχρινά κορίτσια με μαύρα και καφέ μάτια. «Τα καφέ μάτια είναι πιο εύκολα. Ό,τι και να βάλουμε δεν ‘’κλωτσάει’’. Μπορούμε να βάλουμε και χρωματιστό eyeliner και τα πάντα όλα. Στα μαύρα μάτια ιδανικό χρώμα είναι το μπλε. Κάθε απόχρωση του μπλε, από γαλάζιο μέχρι μπλε σκούρο τύπου 70’s μπορεί να κάνει τα μαύρα μάτια εκτυφλωτικά όμορφα», μας λέει ενθουσιάζοντάς μας ο Γιάννης Σίσκος.

ble skia

Σε ευχαριστούμε, Γιάννη! Stay tuned και για άλλα πολύ ενδιαφέροντα και χρηστικά make up tips!

Διάβασε ακόμα: 10+1 scrub σώματος που θα σε κάνουν να μη θέλεις να βγεις από το μπάνιο σου


Πηγή