Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πώς μπορείς να κάνεις την ενυδατική να λειτουργεί καλύτερα στην επιδερμίδα σου;

Τα οφέλη της ενυδάτωσης του προσώπου είναι πολλά. Εφαρμόζοντας κάθε μέρα στο δέρμα σας την ενυδατική σας κρέμα, το ενυδατώνετε, το βοηθάτε να μένει υγιές και λαμπερό και παράλληλα το προστατεύετε από τις επιπτώσεις που οι καιρικές συνθήκες μπορεί να έχουν επάνω του.

Ωστόσο, για να λειτουργήσει καλά στο δέρμα σας η ενυδατική σας κρέμα και να πάρετε στο μέγιστο όλα της τα οφέλη, είναι καλό να ακολουθείτε συγκεκριμένα βήματα.

Εφαρμόστε την ενυδατική σας σε καθαρή επιδερμίδα: Η συμβουλή αυτή είναι απλή αλλά θαυματουργή, αφού η ενυδατική σας δεν θα λειτουργήσει σωστά αν δεν την βάλετε σε καθαρό δέρμα. Είναι σημαντικό να πλένετε το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας και στη συνέχεια να σκουπίζεστε απαλά με μια καθαρή πετσέτα πριν την εφαρμογή της ενυδατικής.

Μην εφαρμόζετε μεγάλες ποσότητες: Δεν χρειάζεται να βάλετε μια τεράστια ποσότητα από την ενυδατική στο δέρμα σας προκειμένου να δείτε αποτελέσματα. Προσπαθήστε να μην «φορτώνετε» υπερβολικά το πρόσωπό σας, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να φράξετε τους πόρους σας και να δημιουργήσετε ένα στρώμα λιπαρότητας πάνω του. Μια μικρή ποσότητα αρκεί για να κρατήσετε ενυδατωμένη την επιδερμίδα σας.

Η σωστή ενυδάτωση δεν θέλει τρίψιμο και βιαστικές κινήσεις. Εφαρμόστε την ενυδατική σας, κάνοντας απαλές, ανοδικές κινήσεις από τον λαιμό και πάνω. Με τον τρόπο αυτό θα ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπό σας, ενώ θα γίνει καλύτερη απορρόφηση της κρέμας από τον οργανισμό σας. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τραυματίσετε την επιδερμίδα σας και να της προκαλέσετε σοβαρούς ερεθισμούς.

Μην βάζετε make up κατευθείαν: Για να λειτουργήσει καλύτερα η ενυδατική σας, είναι καλό να περιμένετε λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή της για να εφαρμόσετε το make up. Κάντε λίγη υπομονή -ένα ή δύο λεπτά- μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα και να είναι έτοιμη η επιδερμίδα για το μακιγιάζ. Ο χρόνος της απορρόφησης εξαρτάται, βέβαια, από την κρέμα και την υφή της.
Και μην ξεχνάτε, αν η ενυδατική σας δεν προσφέρει αντηλιακή προστασία, τότε είναι καλό να βάζετε το αντηλιακό σας έπειτα από την εφαρμογή της ενυδατικής.

 


Πηγή