Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Πώς ο καθημερινός τρόπος ζωής σαμποτάρει την επιδερμίδα σου;

Αν δεν μπορείς να βρεις εύκολα την απάντηση στα ερωτήματα αυτά, τότε θα καλό θα ήταν να ρίξεις μια προσεκτική ματιά στις καθημερινές σου συνήθειες και να είσαι έτοιμη να επαναπροσδιορίσεις ορισμένες από αυτές.

Ο καθημερινός τρόπος ζωής μπορεί να σαμποτάρει την επιδερμίδα σου παρά το γεγονός ότι εσύ ίσως προσπαθείς να την προστατέψεις με καλά προϊόντα ομορφιάς.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τις συνήθεις που βλάπτουν το δέρμα σου:

-Κοιμάσαι με το make up: Αν κάθε βράδυ πέφτεις στο κρεβάτι με το make up γιατί απλά νυστάζεις πολύ και βαριέσαι να ξεβαφτείς, τότε μην μείνεις έκπληκτη αν η ακμή χτυπήσει την πόρτα σου! Ναι, οι βακτηριακές λοιμώξεις από το βρόμικο δέρμα -και ίσως το βρόμικο μαξιλάρι σου- και φυσικά οι φραγμένοι από το μακιγιάζ πόροι, αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για την εμφάνιση ακμής!

-Πίνεις πολύ καφέ: Ναι, λατρεύεις τον καφέ γιατί σε ξυπνάει και σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι. Ωστόσο, αξίζει να μάθεις ότι η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης κάθε μέρα προκαλεί αφυδάτωση του δέρματος και αυξάνει τις ρυτίδες. Γι’ αυτό αν θες δέρμα όμορφο και λαμπερό, περιορίσου στο ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα ή πιες πολύ -μα πολύ νερό- με τον καφέ σου.

-Παραλείπεις γεύματα: Μπορεί οι ρυθμοί της καθημερινότητάς σου να είναι εξωφρενικοί, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάς να τρως. Μάθε ότι αν παραλείπεις γεύματα κάθε μέρα, τότε επιταχύνεις τη διαδικασία της γήρανσης του δέρματός σου, ενώ παράλληλα το αφυδατώνεις πιο γρήγορα. Μην ξεχνάς, λοιπόν, να τρως το φαγητό σου και να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό να εντάξεις στο καθημερινό σου μενού τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες όπως οι: C, B3, E και Α.

-Δεν κοιμάσαι αρκετά: Αν νομίζεις ότι τέσσερις ή πέντε ώρες ύπνου κάθε νύχτα είναι αρκετές για τον οργανισμό σου, τότε ήρθε η ώρα να μάθεις ότι κάνεις μεγάλο λάθος. Αν αργείς να κοιμηθείς ή δεν δίνεις γενικά σημασία στο κομμάτι του ύπνου, βλάπτεις σοβαρά το δέρμα σου. Αν δεν θες να γεράσεις γρήγορα και θες να έχεις όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα κοιμήσου λίγο παραπάνω και ανανέωσε το δέρμα σου.

-Καταναλώνεις πολλή ζάχαρη: Όσο νόστιμη και να είναι, η ζάχαρη προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος. Με την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης καταστρέφονται οι πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της ελαστικότητας και σταθερότητας του δέρματος: το κολλαγόνο και η ελαστίνη. Για όψη νεανική, πες «όχι» στη ζάχαρή ή προσπάθησε να την περιορίσεις.

-Κάπνισμα και αλκοόλ: Αν δεν το γνώριζες, μάθε ότι όσο πιο πολλά τσιγάρα κάνεις και όσα περισσότερα αλκοολούχα ποτά πίνεις κάθε μέρα, τόσο περισσότερο καταστρέφεις το δέρμα σου. Αφυδάτωση του δέρματος και ρυτίδες είναι μερικές μόνο από τις αρνητικές επιδράσεις που το κάπνισμα και το αλκοόλ έχουν για το δέρμα σου, οπότε καλό θα είναι να αρχίσεις να σκέπτεσαι σοβαρά να τα «κόψεις».


Πηγή