Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ρυτίδες VS Πτυχές; Αν δεν τις ξεχωρίσεις δεν θα μπορέσεις και να τις αντιμετωπίσεις

Τον τελευταίο χρόνο, με όλα τα zoom (skype, teams, messenger, viber, whatsapp) calls, τα facetime και τον χρόνο που περάσαμε στο σπίτι, ήρθαμε αντιμέτωπες με την εικόνα μας όσο ποτέ άλλοτε.

Κοιτάξαμε τους εαυτούς μας ΠΟΛΥ και ανακαλύψαμε ρυτίδες που δεν υπήρχαν, σημάδια και ψεγάδια που θέλουμε να εξαφανιστούν και πολλά άλλα, τα οποία σπεύδουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε με προϊόντα περιποίησης.

Πολλές από εμάς μάλιστα, κατευθύνθηκαν απευθείας στα γραφεία των αισθητικών και των πλαστικών τους για πιο επεμβατικές θεραπείες αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Το θέμα μας είναι η περιποίηση στο σπίτι και πώς μπορεί να αγοράζεις τα λάθος προϊόντα τόσο καιρό.

Μία από τις πιο δημοφιλείς, ενέσιμες θεραπείες είναι το υαλουρονικό κάτω από τα μάτια!

Άλλο ρυτίδες και άλλο πτυχές!

Βλέπεις, υπάρχουν ρυτίδες, ρυτίδες έκφρασης και… πτυχές (ή ζάρες ή τσαλακώματα). Είναι πολύ εύκολο να μπερδέψεις τις πτυχές με τις ρυτίδες γιατί οι ρυτίδες, είναι ουσιαστικά πτυχές. Έχουν ωστόσο μία μεγάλη διαφορά: Οι ρυτίδες είναι μόνιμες και οι πτυχές όχι!

xamogelo ritides ptixes

Οι πτυχές δημιουργούνται στην επιδερμίδα μας εξαιτίας της αφυδάτωσης κυρίως. Αν δεν πιούμε αρκετό νερό, αν φοράμε λάθος κρέμα περιποίησης (πολλές νομίζουν ότι έχουν λιπαρή επιδερμίδα ενώ δεν έχουν) ή αν το προηγούμενο βράδυ ήπιαμε πολύ αλκοόλ, τότε θα παρατηρήσουμε πτυχές στην επιδερμίδα μας.

Αυτές εμφανίζονται σε σημεία που η επιδερμίδα διπλώνει φυσικά αλλά θα εξαφανιστούν αν πάρεις τα μέτρα σου τα οποία Newsflash! Είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα που θα πάρεις για να αντιμετωπίσεις τις αληθινές ρυτίδες.

peripoiisi epidermida

Τι πρέπει να κάνεις;

Οι μόνιμες ρυτίδες θέλουν ρετινόλη, πεπτίδια και άλλα hero συστατικά που βρίσκεις στα αντιρυτιδικά προϊόντα. Οι πτυχές θέλουν απλά ενυδάτωση. Πρέπει να πιείς πολύ νερό, να φορέσεις έναν ορό με υαλουρονικό οξύ, να επιλέξεις μία πιο ενυδατική κρέμα και αυτό είναι όλο.

Αν δεν ξέρεις ακόμα τι ακριβώς είναι το υαλουρονικό οξύ και γιατί το λατρεύουμε (μαζί και η επιδερμίδα μας) διάβασε εδώ

Σε λίγο καιρό θα δεις πολλές ρυτίδες να εξαφανίζονται και αυτό σημαίνει ότι ήταν απλά πτυχές και όχι βαθιά σημάδια στην επιδερμίδα σου. Αν δεν κάνεις τα παραπάνω και επιμένεις να φοράς μόνο αντιρυτιδικά προϊόντα τότε δεν θα εξαφανιστούν τόσο άμεσα αλλά υπάρχει πιθανότητα να γίνουν μόνιμες ρυτίδες.

nero epidermida

Hydrate!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η ενυδάτωση δεν πρέπει να λείπει από τη ρουτίνα σου ούτε και από την διατροφή σου. Πρέπει να πίνεις νερό και να επενδύσεις σε ενυδατικά προϊόντα.

Μία καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα δεν έχει πτυχές και έτσι δεν σε ξεγελά. Κοιτάξου καλά λοιπόν στον καθρέφτη, σκέψου τι έχεις κάνει τον τελευταίο καιρό (αλκοόλ, περιποίηση, ξεκούραση, νερό) και ανάλαβε σωστή –πλέον- δράση.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Becky Collier-Burgess (@beckycollierburgess)

Αν μάλιστα θέλεις να δεις και μερικά σούπερ ενυδατικά προϊόντα δεν έχεις παρά να κατευθυνθείς προς την παρακάτω gallery, συγκεντρώσαμε εκεί τα heavy duty moisturizing stuff που θα λατρέψεις.

Αν πάλι θέλεις να δεις κρέμες ενυδάτωσης δες εδώ




Πηγή