Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σαλικυλικό οξύ: Το WOW συστατικό που θα εξαφανίσει τα σπυράκια σου (+10 προϊόντα για να διαλέξεις)

Ανήκω στα κορίτσια που πέρασα μια υπέροχη εφηβεία, χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα στην επιδερμίδα μου. Ναι! Όσο ήμουν στο σχολείο δεν εμφάνισα ποτέ ακμή, ούτε και είχα το άγχος κάθε τρεις και λίγο να επισκεφθώ τον δερματολόγο μου και να κρέμομαι από τα χείλη του για το τι θα μου πει να κάνω.

Να, όμως, που… η χαρά κράτησε μόνο για μερικά χρόνια. Εμφάνισα ενήλικη ακμή στα 25 μου και έμεινα με απορία να με κοιτάζω στον καθρέφτη. Μέχρι τότε δεν πίστευα ότι υπήρχε ενήλικη ακμή, αλλά να που με επισκέφθηκε.

Ακμή: 4 τοπικές θεραπείες για να την αντιμετωπίσεις

Πώς το συνειδητοποίησα

Ήταν Φεβρουάριος του 2019 όταν άρχισα να βλέπω σπυράκια στο πρόσωπό μου. Δεν ήταν τα κλασικά σπυράκια της περιόδου, που μετά από λίγες μέρες έφευγαν. Αυτά επέμεναν και με εκνεύριζαν πάρα πολύ.

Ευτυχώς δεν ήταν πάρα πολλά για να πω ότι είχα το τεράστιο αισθητικό πρόβλημα, όμως ήταν αρκετά για να με ενοχλούν. Επισκέφθηκα, λοιπόν, τη δερματολόγο μου και αμέσως μου είπε «έχεις ενήλικη ακμή». Δεν το περίμενα, το ομολογώ!

via GIPHY

Να μην τα πολυλογώ, λοιπόν, μου έδωσε μόνο μερικές κρέμες και μέσα σε έξι μήνες είχα και πάλι φανταστικό δέρμα. Διαβάζοντας, όμως, τα συστατικά των κρεμών και μιλώντας μαζί της συνειδητοποίησα ότι το hero συστατικό που με έσωσε ήταν το σαλικυλικό οξύ.

Τι κάνει το σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ είναι συστατικό, το οποίο έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα από το δέρμα και τους πόρους.

Συνεπώς, σε βάθος χρόνου, μπορεί και απομακρύνει σπυράκια και ατέλειες από την επιδερμίδα. Θέλει, όμως, λίγη προσοχή στη χρήση.

Αν, για παράδειγμα, το χρησιμοποιήσεις για πρώτη φορά ίσως και να δεις μια ελαφριά κοκκινίλα στην επιδερμίδα σου. Σιγά-σιγά, βέβαια, αυτό θα φεύγει, οπότε μην αγχώνεσαι. Να ξέρεις, όμως, ότι με το σαλικυλικό οξύ θα έχεις… καθαρίσει από τα απλά σπυράκια της καθημερινότητας.

Μη φύγεις! Δες και 10 προϊόντα ομορφιάς με σαλικυλικό οξύ στην gallery. Θα τα λατρέψεις!


Πηγή