Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Σου περίσσεψαν ακτινίδια; Φτιάξε DIY scrub προσώπου για λάμψη και αντιγήρανση

Σε όλες μας συμβαίνει! Να έχουμε αγοράσει περιττά φρούτα και λαχανικά και τελικά – κάποια στιγμή- να συνειδητοποιούμε ότι είναι έτοιμα να χαλάσουν. Μήπως κι εσύ σήμερα συνειδητοποίησες ότι συνέβη κάτι τέτοιο με τα ακτινίδια που αγόρασες; Μην τα πετάξεις! Χρησιμοποίησέ τα για να γίνεις ακόμα πιο όμορφη.

Τα ακτινίδια είναι φρούτα με φανταστικά συστατικά για την επιδερμίδα και μια δοκιμή στο DIY scrub προσώπου, που σου προτείνω παρακάτω, θα σε πείσει.

DIY Time! Το πιο εύκολο face scrub με κανέλα είναι αυτό!

Η συνταγή για το σπιτικό scrub προσώπου με ακτινίδιο

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

¼ ώριμο ακτινίδιο

1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο

3 κουταλάκια καστανή ζάχαρη

Καθάρισε τη φλούδα από το ακτινίδιο, ρίξε το σε ένα μπολ, πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Έτοιμο το scrub προσώπου!

via GIPHY

Αφού καθαρίσεις καλά την επιδερμίδα σου, άπλωσε το scrub σε όλο το πρόσωπο και στον λαιμό. Απόφυγε, όμως, την περιοχή των ματιών.

Άσε το scrub να δράσει για δέκα λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Τώρα… απόλαυσε το λαμπερό δέρμα σου στον καθρέφτη και χαμογέλα.

PS: Μπορείς να κάνεις αυτό το scrub και στο σώμα χρησιμοποιώντας μεγαλύτερες ποσότητες από το κάθε συστατικό.

Τα οφέλη του ακτινίδιου

Το ακτινίδιο περιέχει πλήθος βιταμινών και συστατικών, τα οποία… κάνουν θαύματα στο δέρμα. Συγκεκριμένα περιέχει βιταμίνη Α, η οποία ενθαρρύνει την παραγωγή των επιδερμικών κυττάρων και προλαμβάνει λεπτές γραμμές, ρυτίδες και σπυράκια.

Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία εξολοθρεύει στίγματα στην επιδερμίδα, μειώνει τις ρυτίδες, συσφίγγει και κάνει το δέρμα super λαμπερό, αλλά και σε βιταμίνη Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές, ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες.

Τέλος, το ακτινίδιο περιέχει λιπαρά οξέα, τα οποία ενισχύουν την ενυδάτωση και την ελαστικότητα της επιδερμίδας, μειώνοντας παράλληλα τα σημάδια γήρανσης. Τώρα καταλαβαίνεις γιατί αυτό το scrub πρέπει να μπει στην εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς σου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

DIY Time! Το πιο εύκολο scrub κατά της κυτταρίτιδας

DIY Time! 5 συνταγές ομορφιάς με κουρκουμά για να σε φροντίσεις από την κορυφή ως τα νύχια


Πηγή