Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Στο scrub μαλλιών λέμε «ναι» και σου βρήκαμε την καλύτερη σπιτική συνταγή

Για την απολέπιση και τα scrub στο πρόσωπο ή το σώμα έχουμε μιλήσει αρκετές φορές από αυτή εδώ τη στήλη. Η επιδερμίδα μας, όμως, δεν σταματά στο πρόσωπο ή το σώμα μας, μιας και το τριχωτό της κεφαλής είναι εξίσου ένα σημαντικό κεφάλαιο στην περιποίηση, που ομολογουμένως, οι περισσότερες ξεχνάμε. Γιατί, αν το καλοσκεφτείς η υγεία των μαλλιών μας, δεν αφορά μόνο την τρίχα αλλά το τριχωτό και τους θύλακες των τριχών που υπάρχουν εκεί.

Θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε μια συνταγή με λάδι αβοκάντο και ροζ αλάτι Ιμαλαίων αλλά επειδή κάτι μας λέει ότι δεν θα την κάνεις, πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε την παρακάτω.

Θα χρειαστείς 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή δαφνέλαιο, 2-3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη και 3 σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο που θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής. Ανακάτεψέ τα, φτιάξε μια πάστα και κάνε απαλό μασάζ για λίγα λεπτά σε στεγνά ή νωπά μαλλιά. Προσπάθησε να κάνεις απαλές κινήσεις ώστε να μην ερεθίσεις το τριχωτό της κεφαλής σου.

Μην ξεχνάς ότι το τριχωτό παίζει τεράστιο ρόλο τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην υγεία της τρίχας, λόγω των θυλάκων οι οποίοι θεωρούνται ζωντανά κύτταρα. Αν βέβαια, αυτοί φράξουν από ρύπους, έλαια και υπολείμματα styling, τα μαλλιά δε θα μεγαλώσουν ποτέ ή θα μακρύνουν αλλά θα είναι λεπτά και αδύναμα. Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει να το εντάξεις στην beauty ρουτίνα σου;

Δες κι αυτό:

3 τρόποι να ανοίξεις τους πόρους της επιδερμίδας σου (ή αλλιώς καθαρισμός προσώπου στο σπίτι)


Πηγή