Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Τέσσερα SOS tips για προηγμένη προστασία κάτω από τον ήλιο

Όπως κάθε χρόνο αυτή την εποχή, έτσι και φέτος, κάνεις τις προετοιμασίες σου για το Καλοκαίρι, ώστε να είσαι «εξοπλισμένη» στις πρώτες εξορμήσεις σου στις πλαζ. Αν βασικό σου μέλημα είναι η προστασία της επιδερμίδας σου από τον ήλιο, τότε σίγουρα είσαι στον σωστό δρόμο.

Έχεις διαβάσει πολλά άρθρα αναφορικά με τις βλαβερές επιδράσεις της ηλικιακής ακτινοβολίας στο δέρμα σου και γνωρίζεις πως, αν και είσαι ακόμη νέα, πρέπει να προσέξεις από τώρα για να μη δεις την επιδερμίδα σου να γερνά πριν την ώρα της. Ό,τι και αν έχεις ακούσει, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορείς να κάνεις και τα οποία μπορούν να σου εγγυηθούν ότι το δέρμα σου θα μείνει ενυδατωμένο και προστατευμένο καθόλη τη διάρκεια του Καλοκαιριού. Επικεντρώσου, λοιπόν, σε αυτά και θα βγεις κερδισμένη.

1. Κάνε συχνά απολέπιση: Η άποψη ότι η απολέπιση είναι πιο σημαντική κατά τη διάρκεια του Χειμώνα σίγουρα δεν ισχύει. Είναι απαραίτητο να απολεπίζεις την επιδερμίδα σου το Καλοκαίρι διότι με αυτόν τον τρόπο, τη βοηθάς να ανανεωθεί. Μέσω της απολέπισης, το δέρμα παραμένει υγιές και μπορεί να απορροφά με μεγαλύτερη ευκολία τις κρέμες που εφαρμόζεις για ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο. Με λίγα λόγια, η απολέπιση συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της δράσης των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Πες «ναι», λοιπόν, στο scrub σε πρόσωπο και σώμα!

swma

2. Άρχισε να πίνεις νερό: Αυτό το Καλοκαίρι φρόντισε να πεις το νερό… νεράκι, αν θέλεις να παραμείνεις ενυδατωμένη και προστατευμένη. Μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό, προτού βγεις εκτός σπιτιού τις ημέρες που ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη. Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, το σώμα σου χάνει περισσότερα υγρά και είναι σημαντικό να γίνεται πάντα η σωστή αναπλήρωση. Σε διαφορετική περίπτωση, το δέρμα σου θα αφυδατωθεί και θα είναι περισσότερο ευάλωτο στις αρνητικές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.

aktinovolia

3. Προστατεύσου από τη φωτογήρανση: Το τρίτο και ίσως πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις ένα προϊόν που θα σε προφυλάξει από τη φωτογήρανση και την ίδια ώρα, θα σε προστατεύσει από τη χρονογήρανση. Χρειάζεσαι, δηλαδή, μια κρέμα προσώπου με αντηλιακή και αντιγηραντική προστασία η οποία θα ενυδατώσει σωστά το δέρμα σου και θα το κρατήσει καλά προστατευμένο.

prostateumeno

Για παράδειγμα, στα δικά μας «must» περιλαμβάνεται φέτος η αντηλιακή κρέμα προσώπου της Beatific, η Sun Guard face cream*. Έχει δείκτη προστασίας SPF 30 (όσο δηλαδή προτείνουν οι ειδικοί για καθημερινή χρήση) και εμείς τη λατρεύουμε, διότι πρόκειται για μια λεπτόρρευστη, ματ κρέμα, η οποία προσφέρει ταυτόχρονα αντηλιακή και αντιγηραντική προστασία. Είναι ιδανική για την πόλη και την παραλία και χάρη στο φωτοπροστατευτικό σύμπλεγμα συστατικών που περιέχει, θα σου χαρίσει επιδερμίδα σφριγηλή, ομοιόμορφα μαυρισμένη και καλά ενυδατωμένη. Σίγουρα, λοιπόν, αξίζει να την «τσεκάρεις».

beatific

4. Εστίασε στη σωστή εφαρμογή: Τέλος, για να έχεις ολοκληρωμένη προστασία από τον ήλιο, πρέπει να δώσεις αρκετή σημασία στη σωστή εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας στο δέρμα σου. Χρειάζεται αρκετή ποσότητα (σχεδόν όσο ένα κουταλάκι του γλυκού) για να καλύψεις επαρκώς το πρόσωπό σου και φυσικά, τον λαιμό και το ντεκολτέ -δύο σημεία που συνήθως ξεχνάς! Φρόντισε, επίσης, να εφαρμόζεις την αντηλιακή σου κρέμα τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έκθεσή σου στον ήλιο και μην ξεχνάς πως οι δερματολόγοι επιβάλλουν πλέον καθημερινή χρήση αντηλιακού. Με λίγα λόγια, μην το θυμάσαι μόνο στις θαλασσινές σου εξορμήσεις!

*Η σειρά Beatific διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα Hondos Center (Γλυφάδα, Κηφισιά, Ομόνοια), στα νοσοκομεία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ (Υγεία, Μητέρα) και online στην ιστοσελίδα www.beatific.gr


Πηγή