Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ταλαιπωρημένα μαλλιά: Το τεστ που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή και να μάθεις πόσο έχουν φθαρεί

Τα μαλλιά μας φθείρονται καθημερινά! Ακόμα και τώρα που μένουμε σπίτι, το λαστιχάκι με το οποίο πιάνουμε τον κότσο μας φθείρει την τρίχα (το ίδιο και η πίεση). Δυστυχώς δεν είμαστε επιστήμονες και δεν έχουμε μικροσκόπια σε κάποιο δωμάτιο ώστε να κοιτάξουμε τις τρίχες μας αλλά… Αν είσαι όντως επιστήμονας με μικροσκόπιο στο σπίτι, μόλις βρήκες τι να κάνεις στην καραντίνα σου. Όλες οι υπόλοιπες μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ απλό τεστ!

Διάλεξε μία μικρή τούφα μαλλιών και πιάσε τη με τα δύο σου δάχτυλα, τον αντίχειρα και τον δείκτη, ψηλά, από τη ρίζα. Κλείσε τα μάτια σου και χωρίς να ασκείς πίεση πέρνα τα δάχτυλά σου ως την άκρη της τούφας. Νιώσε τα μαλλιά σου δηλαδή.

Αν τα χέρια σου γλιστρούν «μεταξένια» από την τούφα τότε έχεις λεπτά μαλλιά και λίγη φθορά αν και… Φτάνοντας στις άκρες θα παρατηρήσεις πιο τραχεία υφή. Αν πάλι νιώθεις την τραχεία υφή από τη ρίζα ως τις άκρες τότε έχεις άγρια μαλλιά με σίγουρη φθορά στις άκρες.

Τα μαλλιά μας, όπως είπαμε, φθείρονται ό, τι και αν κάνουμε αλλά οι άκρες είναι εκείνες που υποφέρουν περισσότερο. Είναι λογικό λοιπόν να αλλάζει η υφή του μαλλιού στην άκρη. Τι πρέπει να κάνεις; Μάσκες και κούρεμα! Αλλά επειδή το κούρεμα είναι λίγο δύσκολο αυτές τις ημέρες, τότε απλά κάνε μάσκες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δεις πολλές DIY συνταγές που μπορείς να κάνεις με υλικά που έχεις στο σπίτι αλλά προτείνουμε να πάρεις και μία μάσκα στην επόμενη –αριθμημένη- επίσκεψή σου στο σούπερ μάρκετ. Ακόμα και οι πιο οικονομικές είναι πολύτιμες για τα μαλλιά σου. Και μην ξεχνάς να χαμογελάς! Τα μαλλιά φτιάχνουν και όλα θα περάσουν.

Διάβασε ακόμα: Μένουμε Σπίτι: 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να περάσει ο καιρός όμορφα…

 


Πηγή