Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ταξίδι στη Μαδρίτη για την πιο επαναστατική κρέμα ματιών!

Σας έχω ξαναγράψει ότι αισθάνομαι πολύ τυχερή αφού μέσα από τη δουλειά μου έχω συχνά την ευκαιρία να ταξιδέψω με μεγάλες εταιρίες ομορφιάς ή ένδυσης και να μάθω πριν από όλους πληροφορίες για σημαντικές καινοτομίες, να γνωρίσω επιστήμονες με σπουδαίο έργο και να δοκιμάσω επαναστατικά προϊόντα.

Ένα τέτοιο ταξίδι έκανα τον Ιούνιο στη Μαδρίτη με την Estee Lauder όπου είχα την ευκαιρία μαζί με συγκεκριμένες beauty editors και beauty bloggers από όλο τον κόσμο να γνωρίσω ένα νέο προϊόν, αλλά και να πάρω συνέντευξη από την γυναίκα που το ανακάλυψε.

Η Dr. Nadine Pernodet, Vice President Global Research της Estee Lauder, μου μίλησε με υπερηφάνεια για τη νέα προσθήκη στην οικογένεια της Advanced Night Repair, τη νέα επαναστατική κρέμα ματιών, Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex Synchronized Recovery, εμπλουτισμένη με τεχνολογία που σε προστατεύει από το blue light, την μπλε ακτινοβολία που εκπέμπει ακόμα και το κινητό σου.

Η Dr. Pernodet ξεκίνησε να εργάζεται στην Estée Lauder το 2007 μέχρι και σήμερα όπου είναι επικεφαλής στο Skin Biology & Bioactives group της εταιρίας. Είναι υπεύθυνη να ερευνά και να ανακαλύπτει νέες τεχνολογίες και πλατφόρμες του μέλλοντος που αφορούν προϊόντα ομορφιάς. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα iconic «Advanced Night Repair», «Revitalizing Supreme+» και «Perfectionist-Pro». Το πιο πρόσφατο κατόρθωμά της, ήταν το διεθνές βραβείο Marie-Claire Prix d’Excellence στην κατηγορία Έρευνα και Καινοτομία το 2017.

Η τελευταία έρευνα της Estee Lauder και της Nadine Pernodet αποδεικνύει για πρώτη φορά την πραγματική βλάβη που επιφέρει η νυχτερινή έκθεση στο μπλε φως. Την ώρα που κοιμάσαι, το digital ρολόι στο κομοδίνο σου εκπέμπει φως, η ανοιχτή τηλεόραση στο δωμάτιό σου ή ακόμη και όταν το τηλέφωνό σου «ανάβει» από μήνυμα του καλού σου, κάνουν το σώμα σου να νομίζει ότι ακόμη είναι μέρα. Έτσι, επιταχύνουν την εμφάνιση των σημαδιών της γήρανσης. Αυτό συμβαίνει γιατί το blue light αποσυγχρονίζει τον φυσικό κιρκάδιο ρυθμό των κυττάρων του δέρματος, πράγμα που σημαίνει ότι με την νυχτερινή έκθεση σε τεχνητό μπλε φως μπορεί ο οργανισμός λανθασμένα να θεωρήσει ότι είναι ακόμα μέρα, με αποτέλεσμα να παραμένει ξύπνιος. 

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η beauty ρουτίνα της Dr. Nadine Pernodet, περιλαμβάνει τη χρήση αυτής της κρέμας: «Ξεκινώ τη μέρα μου χρησιμοποιώντας την Advanced Night Repair Eye και την Advanced time zone. Αυτή είναι η πρωινή μου ρουτίνα. Μετά κάνω το μακιγιάζ μου. Το βράδυ χρησιμοποιώ την Micro Essence Treatment Lotion, το Advanced Night Repair Serum, την Advanced Night Repair Eye και την Revitalizing Supreme».  

Και πώς ξεκίνησε αυτή την έρευνα για το blue light; «Πριν 5 χρόνια έκανα μία κρουαζιέρα στις Κυκλάδες και το βράδυ κοιτάζοντας τον ουρανό στην Πάρο από το σκάφος παρατήρησα πόσα πολλά αστέρια υπήρχαν. Στη Νέα Υόρκη δεν βλέπουμε πια αστέρια. Τόσο μεγάλη είναι η φωτορύπανση! Όταν επέστρεψα στη δουλειά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές αποφάσισα να κάνω μία έρευνα για τη φωτορύπανση και πώς έχει αλλάξει η ζωή στην πόλη εξαιτίας της. Ο κιρκάδιος ρυθμός μας επηρεάζεται άμεσα και έτσι έγινε το κλικ, αφού στην Estee Lauder είμαστε οι πρώτοι που κάναμε αυτή τη μελέτη!».

Δεν είχα φανταστεί ποτέ πόσο θα χρειαζόμουν μία τέτοια κρέμα για τα μάτια μου. Το κινητό μου αναβοσβήνει με ειδοποιήσεις μέχρι αργά τη νύχτα. Υπάρχει ένα μόνιμο μπλε φως στους διαδρόμους των υπνοδωματίων για να μη φοβούνται τα κορίτσια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η μπλε ακτινοβολία με «λούζει» σίγουρα όλη την ημέρα λόγω του υπολογιστή, αλλά τελικά συνειδητοποιώ ότι με «λούζει» και το βράδυ.

Τη φοράω κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ και μου δημιουργεί μία ευχάριστη αίσθηση απαλότητας γύρω από τα μάτια, απορροφάται αμέσως και δεν αφήνει κατάλοιπα. Η πραγματική μαγεία συμβαίνει την ώρα που κοιμάμαι αφού εδώ και 3 μήνες που τη χρησιμοποιώ (ναι είμαι τυχερή! #ilovemyjob) κάθε μέρα βλέπω πραγματικά αποτελέσματα. Η χαρά μου φαίνεται όχι μόνο στο χαμόγελο που βλέπεις, αλλά και γύρω από τα μάτια αφού το χαμόγελο είναι ο μεγαλύτερος μαρτυριάρης.

Καλή σου μέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σου εδώ!

Μπορείς να με βρεις και στο φυσικό μου περιβάλλον, στο Instagram, στο Twitter αλλά και στο Facebook!


Πηγή