Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τα #ΒlueNails που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι αυτή την εβδομάδα

Σήμερα είναι μία όμορφη μέρα, ο ήλιος λάμπει, τα πουλάκια κελαηδούν και ζούμε το lockdown inception. Έχουμε συνηθίσει είναι η αλήθεια αλλά η υπομονή μας αρχίζει να εξαντλείται σιγά σιγά. Όσο ακόμα μπορούμε και έχουμε τον έλεγχο του εαυτού μας λοιπόν θα συνεχίσουμε με πανέμορφα καθημερινά σχέδια νυχιών και σήμερα το θέμα μας είανι το μπλε. Τα #BlueNails, αφενός γιατί βρήκα αυτή την τέλεια φωτογραφία στο account @velvetdynasty και αφετέρου γιατί το μπλε είναι ένα πολύ αγαπημένο χρώμα.

Ίσως δεν ήξερες όμως ότι το μπλε, για πολύ καιρό, θεωρούταν και κοριτσίστικο χρώμα. Ναι, ναι βέβαια. Ο διαχωρισμός «ροζ για κορίτσια και μπλε για αγόρια» έγινε τον 20ο αιώνα (ναι τόσο αργά) και ξεκίνησε από την Αμερική από την γυναίκα του Ike Eisenhower αλλά δεν θα σε κουράσω με όλη την ιστορία. Θα σου πω μόνο ότι, μέχρι και πριν να κάνει το ροζ για τα κορίτσια κανόνα η κα. Eisenhower, ίσχυε ακριβώς το αντίθετο. Το ροζ θεωρούταν τέλειο χρώμα για τα αγόρια καθώς ήταν πιο «δυναμικό» ενώ το μπλε τέλειο για τα κορίτσια ως πιο ντελικάτο.

Σήμερα δεν κάνει register η παραπάνω πληροφορία γιατί έχει σχεδόν περάσει στο DNA μας η κατάταξη των χρωμάτων αλλά έπρεπε να σου το πω μήπως και δεις το ροζ διαφορετικά είτε είσαι γυναίκα, είτε άνδρας που μας διαβάζει. Και τώρα που μοιράστηκα αυτό το fun fact μαζί σου, κάνε ένα ακόμα scroll γιατί στο daily nailspiration ήρθες και δεν μπορείς να φύγεις χωρίς έμπνευση.

Έχω συγκεντρώσει δέκα τέλεια, γυναικεία μπλε (see what I did there) μανικιούρ στην παρακάτω gallery για να τα δεις, να κρατήσεις screenshots και λίγο να ανέβεις σήμερα που η πραγματικότητα της καραντίνας μοιάζει να έχει γίνει μόνιμη.

Διάβασε ακόμα: Υποδεχόμαστε –ανεπίσημα- την άνοιξη με 10 ανθισμένα μανικιούρ από την αγαπημένη μας nail artist

 


Πηγή