Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τα οφέλη του πάγου για την επιδερμίδα που σίγουρα δεν γνώριζες

Δεν είναι τυχαίο που η δημοφιλής Αμερικανίδα ηθοποιός, Kate Hudson, έχει δηλώσει ως αγαπημένο της μυστικό ομορφιάς τον πάγο. Κι όμως, αφού κάθε πρωί βουτάει το πρόσωπό της σε μια λεκάνη με πάγο, τόσο για να ξυπνήσει όσο και για να διατηρεί την άψογη επιδερμίδα της. Η Marilyn Monroe είχε, επίσης, αποκαλύψει ότι συχνά έκανε μπάνιο με πάγο για να παραμένει νέα και φρέσκια.

Τι είναι, λοιπόν, αυτό που κάνει διάσημες και μη γυναίκες να εντάσσουν στη ρουτίνα της περιποίησής τους τον θαυματουργό πάγο;

  • Σύμμαχος κατά της ερυθρότητας

Μπορεί τα κόκκινα μάγουλα να αποτελούν σημάδι υγείας, όταν όμως η ερυθρότητα είναι πολύ έντονη και εμφανίζεται ακόμα και στη μύτη, το πηγούνι και το μέτωπο, τότε είναι σίγουρα πολύ ενοχλητική. Όσα primer και κρέμες κι αν έχουν κυκλοφορήσει στο εμπόριο για την αντιμετώπισή της, κανένα προϊόν δε θα σου λύσει τα χέρια περισσότερο από τον πάγο. Πριν εφαρμόσεις το makeup σου, δοκίμασε να «περάσεις» πάνω από το πρόσωπο σου ένα παγάκι και θα μας θυμηθείς.

  • Πες (γρήγορα) αντίο στα σπυράκια

Συχνότερο πρόβλημα από την ερυθρότητα είναι αυτό της ακμής. Ακόμα κι αν δεν είσαι στην εφηβεία, σίγουρα θα έχεις έρθει αντιμέτωπη με την εμφάνιση ενός σπυριού (συνήθως την χειρότερη στιγμή). Αφού πλύνεις το πρόσωπο σου και πριν εφαρμόσεις την θεραπεία κατά της ακμής, τρίψε για 2 λεπτά ένα παγάκι πάνω στην περιοχή που εμφανίστηκε το ενοχλητικό σπυράκι. Πέραν του ότι θα σε ανακουφίσει από τον πόνο, θα καταπολεμήσει και την υπερβολική λιπαρότητα που σχετίζεται με το πρόβλημα.

  • Πρόλαβε τις ρυτίδες

Τύλιξε ένα παγάκι σε ένα μαντίλι ή σε ένα κομμάτι ύφασμα και πέρασέ το με απαλές κινήσεις μασάζ στο πρόσωπό σου. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεις την μικροκυκλοφορία του αίματος και «παγώνεις» το πρόσωπό σου γεγονός που βοηθάει την ενυδατική κρέμα να διεισδύσει καλύτερα έχοντας πιο ευεργετικές ιδιότητες. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες φορές βάζουμε τις κρέμες μας στο ψυγείο και όταν τις εφαρμόζουμε στο πρόσωπο μας το απολαμβάνουμε πολύ περισσότερο απ’ ότι όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

*Για όποιον λόγο κι αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις τα μαγικά παγάκια, φρόντισε να μην υπερβείς τα 3 λεπτά εφαρμογής γιατί μπορεί να προκληθούν εγκαύματα.

 Διάβασε ακόμα:

5 DIY μάσκες μαλλιών με αυγό για απίθανα αποτελέσματα

Απόκτησε λαμπερό δέρμα με τρεις πανεύκολες DIY συνταγές


Πηγή