Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τα 5 πρώτα πράγματα που κάνουν οι γυναίκες με τέλεια επιδερμίδα μόλις ξυπνήσουν!

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η λαμπερή επιδερμίδα το ίδιο! Γιατί αν νομίζεις πως η θαμπάδα ή η ξηροδερμία στο πρόσωπό σου οφείλεται αποκλειστικά στην κακή σου τύχη κάνεις λάθος! Απόδειξη; Τα κορίτσια με πάντα τέλεια επιδερμίδα. Το μυστικό τους; Το πρωινό τους ή καλύτερα η πρωινή τους beauty ρουτίνα. Πάμε να δούμε, λοιπόν, 5 πράγματα που δεν ξεχνούν να κάνουν μόλις ξυπνήσουν!

 

#1. Κάνουν απολέπιση
Είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν για να «ξυπνήσουν» την επιδερμίδα τους. Απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται και λειτουργούν ως εμπόδιο μεταξύ του δέρματος και των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας.

#2. Δεν ξεχνούν το αντηλιακό
Το αντηλιακό είναι must-have της ρουτίνας ομορφιάς τους όλες τις εποχές! Είτε πρόκειται για την αρχή της άνοιξης, είτε για τα μέσα του καλοκαιριού ή του χειμώνα, δεν ξεχνούν να απλώσουν το αντηλιακό τους κάθε πρωί. Μεταξύ των ολέθριων συνεπειών της βλαβερής ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα, η πρόωρη γήρανση, η θαμπάδα και ο αυξημένος κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος. Αγαπημένη τους 2σε1 εναλλακτική; Το αντηλιακό με χρώμα που συνδυάζει προστασία από την UVA και UVB ακτινοβολία και κάλυψη!

#3. Πίνουν νερό
Μετά από 8 ώρες ύπνου (άρα 8 ώρες χωρίς αν πιείς νερό) η επδερμίδα έχει έντονη την ανάγκη να ενυδατωθεί και αυτό είναι κάτι που τα κορίτσια με τέλεια επιδερμίδα το ξέρουν καλά. Μέσα στα 5 πρώτα πράγματα που κάνουν, λοιπόν, κάθε μέρα είναι να πίνουν νερό προκειμένου να δώσουν το σωστό boost στην επιδερμίδα τους.

#4. Κάνουν μασάζ στο πρόσωπό τους
Το να ξυπνήσουν με πρησμένο πρόσωπο είναι κάτι που δεν μπορούν να αποφύγουν εύκολα ακόμη και τα κορίτσια με τέλεια επιδερμίδα! Το μυστικό τους γαι να δείχνουν πάντα αναζωογονημένες; Το μασάζ φυσικά! Χρησιμοποιώντας είτε μία συσκευή, είτε ένα απλό roller/ facial massager κάνοντας ανοδικές ήπιες κυκλικές κινήσεις μειώνουν το πρήξιμο. Για την περιοχή των ματιών κάνουν μασάζ απλώνοντας παράλληλα την κρέμα ματιών.

#5.Τρώνε πρωινό
Το έχουμε πει πολλές φορές : Η διατροφή και η ποιότητα ζωής μας επηρεάζει την κατάσταση της επιδερμίδας μας. Η βρώμη που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, τα βατόμουρα, οι φράουλες που περιέχουν βιταμίνες C και E (η Βιταμίνη C βοηθά στην παραγωγή φυσικού κολλαγόνου ενώ η βιταμίνη Ε κρατά ενυδατωμένη και λεία την επιδερμίδα) αλλά και δυναμωτικά smoothies είναι μέσα στις πρωινές διατροφικές τους συνήθειες.


Πηγή