Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τα 8 χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου

Τα μαλλιά είναι για όλες μας ένα βασικό σημείο της εμφάνισής μας. Και ποια δεν θέλει να έχει υπέροχα, περιποιημένα, λαμπερά και υγιή μαλλιά, τα οποία αποτελούν «πόλο έλξης» και αφορμή για κολακευτικά σχόλια;! Γι’ αυτό, άλλωστε, και προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να τα διατηρούμε όμορφα.

Κι εσύ το ίδιο δεν κάνεις; Σίγουρα θα έχεις φτιάξει μία hair care routine, η οποία αποτελείται από προϊόντα και διαδικασίες, που ανταποκρίνονται στον δικό σου τύπο μαλλιών και στις δικές σου ανάγκες. Σαμπουάν, conditioners, μάσκες μαλλιών, θεραπείες για το σπίτι κατέχουν μία βασική θέση στα ντουλάπια του μπάνιου σου.

Πολύ σωστά πράττεις μέχρι εδώ! Κάνεις, όμως, κι άλλα… τελετουργικά. Χρησιμοποιείς εργαλεία hairstyling, χτενίζεις καθημερινά τα μαλλιά σου, επισκέπτεσαι το κομμωτήριο. Είσαι βέβαιη, όμως, πως όλα αυτά τα κάνεις με τον σωστό τρόπο; Ότι, δηλαδή, ακολουθείς κάποιες συνήθειες στα πλαίσια της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών σου και ότι αυτές όντως φροντίζουν την τρίχα σου;

Ή μήπως- άθελά σου- καταφέρνεις το αντίθετο; Κοίτα να δεις. Υπάρχουν ορισμένες κινήσεις και μερικά rituals, τα οποία όλες λίγο-πολύ κάνουμε στην καθημερινότητά μας για να φροντίσουμε τα μαλλιά μας, αλλά είναι εντελώς λάθος. Ή έχουμε μάθει να τα κάνουμε με τον λάθος τρόπο. Είναι, πραγματικά, τα χειρότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στην τρίχα μας και, δυστυχώς, το αποτέλεσμα δεν αργεί να φανεί. Για να ανακαλύψεις αυτά τα dont’s, κάνε ένα scroll στην παρακάτω gallery και… κράτα σημειώσεις.

Διάβασε ακόμα: Η Ελένη Τσολάκη έκανε το πιο girly, καλοκαιρινό χτένισμα που πρέπει να αντιγράψεις ASAP


Πηγή