Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τελικά, είναι κακό να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά;

«Μη βγεις έξω με βρεγμένα μαλλιά!» και αντίστοιχα « Μην κοιμηθείς με λουσμένο κεφάλι» είναι σίγουρα, δύο από τις φράσεις που έχουν σημαδέψει τόσο τη δική σου, όσο και τη δική μου παιδική ηλικία… Όχι, δεν θα αραδιάσω τον κατάλογο με όλες τις μαμα-απογορεύσεις αλλά, θα σου εκθέσω τη γνώμη της επιστήμης! Τι λένε για όλα αυτά (aka το να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά) οι ειδικοί…

Γιατί η μαμά σου μπορεί να σου έλεγε να μην πέσεις για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά για να μην αρρωστήσεις… αλλά η πραγματική αιτία που πρέπει να αποφεύγεις κάτι τέτοιο είναι εντελώς διαφορετική!

Στην πραγματικότητα, ο βασικότερος λόγος για τον οποίο είναι κακό να κοιμάσαι με λουσμένα μαλλιά είναι γιατί κάνεις κακό στην υφή των μαλλιών σου. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο, πιο ευαίσθητα και γι αυτό χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και περιποίησης, ιδιαίτερα αμέσως μετά το μπάνιο. Τι δεν πρέπει να κάνεις λοιπόν: 1) Να ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου ενώ είναι ακόμη βρεγμένα 2) Να πέφτεις για ύπνο καθώς η τριβή με τη μαξιλαροθήκη είναι αναπόφευκτη και μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα ζημιά, όπως τονίζουν αρκετοί κομμωτές 3) Να τα πιάνεις με λαστιχάκι.

995a5519f48443c7f58b9f3846a71c43

Παράλληλα, αρκετοί υποστηρίζουν, πως το να πέφτεις στο κρεβάτι με βρεγμένα μαλλιά, τα κάνει να δείχνουν πιο λιπαρά, άτονα και flat το επόμενο πρωί, σαν να έχουν χάσει το φυσικό όγκο τους. Μάλιστα, η τριβή με τη μαξιλαροθήκη- ιδιαίτερα αν είναι βαμβακερή ή υφασμάτινη- προκαλεί φριζάρισμα στις τρίχες!

health fitness 2015 07 sick day main

Βέβαια, πριν σε πιάσει πανικός… ο Celebrity Hairstylist Nick Stensonτο βάζει τα πράγματα στη θέση τους: «Το να κοιμηθείς μία φορά με λουσμένα μαλλιά δεν πειράζει σε περίπτωση, όμως, που φροντίζεις τα μαλλιά σου γενικότερα.»

Τώρα πλέον ξέρεις…

 


Πηγή