Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τελικά πόσες φορές την εβδομάδα μπορείς να κάνεις μάσκες;

Οι μάσκες είναι η αγαπημένη μας δραστηριότητα αυτές τις ημέρες της καραντίνας που διανύουμε. Είναι άλλωστε αυτό το «κάτι» που κάνουμε για τον εαυτό μας όλες αυτές τις ώρες που είμαστε κλεισμένες μέσα στο σπίτι (το φαγητό δεν μετράει). Όπως έχουμε πει όμως, οι πολλές μάσκες δεν κάνουν καλό…

Το overmasking μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα της επιδερμίδια όπως η αφυδάτωση και η κακή λειτουργία του δερματικού φραγμού. Μην γουρλώνεις τα μάτια σου… ακόμα και οι ενυδατικές μάσκες μπορούν να αφυδατώσουν την επιδερμίδα σου και δεν θα μιλήσουμε για το τι κάνουν οι μάσκες για βαθύ καθαρισμό και lift.

Οι πολύ συχνές μάσκες λοιπόν κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, άρα πόσες μπορείς να κάνεις χωρίς να προκαλέσεις πρόβλημα στον δερματικό φραγμό της επιδερμίδας σου; Οι ειδικοί λένε πως δύο φορές την εβδομάδα αρκούν αρκεί να προσέξεις α) τα συστατικά και β) την ενυδάτωση μετά.

woman with clay mask 3762657

Μία μάσκα για βαθύ καθαρισμό στην αρχή της εβδομάδας και μία μάσκα ενυδάτωσης προς το τέλος της είναι αρκετές για να κρατήσουν το δέρμα σου ενυδατωμένο και καθαρό. Μία μάσκα αντιγήρανσης και μία σύσφιξης στην αρχή και στο τέλος της εβδομάδας μπορούν να αντιμετωπίσουν εντατικά το γήρας. Μία μάσκα για ρύθμιση της λιπαρότητας και μία για σπυράκια μπορούν να κάνουν πολύ καλό στις λιπαρές επιδερμίδες.

Όπως λένε οι ειδικοί, όλα τα πράγματα θέλουν μέτρο και ασφαλώς το ίδιο ισχύει και για τις μάσκες. Τι γίνεται λοιπόν τώρα που το παράκανες; Αν το δέρμα σου έχει παρουσιάσει ευαισθησία, αν έχει ερεθισμούς ή αν το νιώθεις διαφορετικό από ότι πριν απλά σταμάτα να το πειράζεις. Ο δερματικός φραγμός θέλει το χρόνο του αλλά θα επανέλθει. Κάνε τον βραδινό σου καθαρισμό με ένα απαλό σαπούνι, βάλε την κρέμα σου και μην το πειράζεις άλλο. Και την επόμενη φορά που θα θελήσεις να απολαύσεις μία μάσκα, κάνε προγραμματισμό και διάλεξε σωστά! Τώρα… αν μας ρωτάς, ο καλύτερος τρόπος για να τα αποφύγεις όλα αυτά είναι οι μάσκες νύχτας αλλά για αυτές θα μιλήσουμε αύριο και θα κάνουμε mega guide οπότε stay tuned…

Διάβασε ακόμα: Your insta-questions: Τι μπορώ να κάνω για τους μαύρους κύκλους;

 


Πηγή