Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Τι βάζουμε μέσα στο τσαντάκι των διακοπών;

Tο βασικότερο είναι το αντιηλιακό μας για πρόσωπο και σώμα! Έχουμε μεγάλη ποικιλία να διαλέξουμε, ειδικό για παναδες, για ακμή, για αντιγήρανση, για αθλητές και για όσους κάνουν αλλεργία στον ήλιο. Ειδικό για το σωμα, mist και spray για όσους δεν θέλουν να απλώνουν, λάδι για ενυδάτωση μαζί με προστασία πάντα το λιγότερο SPF 30 ,με φυσικά φίλτρα για τα μικρά παιδιά και για τους αλλεργικούς, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία λοιπόν γιατί βρίσκουμε όλες τις υφές και το χρώμα που θέλουμε.

Το αντιηλιακό είναι φάρμακο, είναι μυστικό όπλο για να προστατευτούμε από πανάδες, γήρανση και καρκίνο του δέρματος. Το φοράμε πριν βγούμε στον ήλιο και το ανανεώνουμε ανα τρεις ώρες! Θα χρειαστούμε και ένα αντιηλιακό φίλτρο για τα μαλλιά μας ιδίως αν είναι βαμμένα γιατί με τον ήλιο και τη θάλασσα ταλαιπωρούνται και αυτά.

Βασικό όπλο η αντιοξειδωτικοί οροί με συστατικά όπως η βιταμίνη C, το φερουλικό οξύ και η βιταμίνη Ε. Αυτοί φοριούνται το πρωί κάτω από την ενυδατική κρέμα ή το αντιηλιακό για να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργεί η έκθεση στον ήλιο.

laura marques 0oct9keVkls unsplash

Ο αέρας και η θάλασσα αφυδατώνουν το δέρμα, άρα πλύσιμο με χλιαρό νερό τώρα το καλοκαίρι με σαπούνια με μαλακτικά στοιχεία και αμέσως μετά κρέμα σώματος ή προσώπου. Για το σώμα θέλουμε συστατικά όπως ουρία, πανθενόλη και βούτυρο καριτέ. Για το πρόσωπο υαλουρονικο οξύ και βιταμίνη E.

calvin lupiya yPg8cusGD8 unsplash

Δεν φοράμε αρώματα το πρωί γιατί μπορεί με τον ήλιο να προκαλέσουν αντίδραση και να κάνουμε πανάδες, επίσης με το σούρουπο βάζουμε citronella για να αποφεύγουμε άσχημα τσιμπήματα με μολυσματικά κουνούπια.

christopher campbell A3QXXEfcA1U unsplash

Πάντα στην παραλία καθόμαστε πάνω στη δίκη μας την πετσέτα και γενικά αποφεύγουμε σε πολυσύχναστα μέρη να καθόμαστε με γυμνό σωμα, γιατί μύκητες και άλλοι μεταδοτικοί ιοί καραδοκούν.

pontus ohlsson XNkwPPSjbHg unsplash

Αν έχουμε μόλις κάνει πριν το ταξίδι ενέσεις υαλουρονικου οξέως αποφεύγουμε να κάνουμε ηλιοθεραπεία για τουλάχιστον 48 ώρες! Δεν ξεχνάμε να πίνουμε τουλάχιστον έξι λίτρα υγρά την ημέρα και φυσικά βιταμίνες όπως σπιρουλίνα και Q10 για να γεμίζουμε τις ενδογενείς μπαταρίες μας.

Καλές διακοπές!


Πηγή