Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Τι είναι η cold cream και γιατί αξίζει να την εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου;

Όλες μας αναζητάμε σχεδόν καθημερινά νέα προϊόντα ομορφιάς, που υπόσχονται να μας χαρίσουν νεανική και βελούδινη επιδερμίδα. Γι’ αυτό, άλλωστε, επενδύουμε σε serums και ενυδατικές κρέμες, σε λαδάκια, μάσκες ομορφιάς και scrubs. Και κάπως έτσι διαμορφώνουμε την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας.

Σίγουρα μέχρι σήμερα κι εσύ θα έχεις ξεχωρίσει και λατρέψει ορισμένα skincare items και συστατικά, που αισθάνεσαι ότι κάνουν θαύματα στο δέρμα σου. Ίσως να έχεις αγαπήσει τη ρετινόλη, τη νιασιναμίδη ή τη βιταμίνη C. Τι ξέρεις, όμως, για την cold cream; Την έχεις ξανακούσει ή όχι;

Η cold cream (aka κρύα κρέμα) είναι ένα προϊόν που υπάρχει εδώ και χρόνια. Δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά είναι ένα αγαπημένο item πολλών γυναικών, το οποίο… έχει τις ρίζες του στην Ελλάδα. Ναι, η πρώτη cold cream κατασκευάστηκε το 150 μ.Χ. από τον Έλληνα γιατρό, Γαληνό.

Στην ουσία, πρόκειται για την πρώτη κρέμα προσώπου που δημιουργήθηκε και ονομάστηκε cold cream, διότι αφήνει μια αίσθηση δροσιάς καθώς εξατμίζεται το νερό από την επιδερμίδα. Μιλάμε για μια κρέμα, που ναι μεν θα βρεις στο εμπόριο, όμως μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου στο σπίτι.

Μια cold cream αποτελείται από ελαιόλαδο, αποσταγμένο νερό, μελισσοκέρι και ροδόνερο. Είναι, δηλαδή, water in oil προϊόν, που σημαίνει ότι η υδατική φάση είναι μικρότερη από τη λιπαρή. Συνεπώς, δεν συνιστάται για τα λιπαρά δέρματα. Δες, όμως, στην παρακάτω gallery τα οφέλη της cold cream και πώς μπορείς να την εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

Διάβασε ακόμα: 10 celebrities που ήταν αγνώριστες με λεπτά φρύδια στη δεκαετία του 1990


Πηγή