Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τι είναι το Κajal και πώς ακριβώς χρησιμοποιείται;

Για τέλειο smokey eye λουκ και δραματικό αποτέλεσμα στο βλέμμα δεν υπάρχει τίποτα πιο ιδανικό από ένα μολύβι Kajal.(Καζάλ) το οποίο τοποθετείται κυρίως στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου.
 
Γνωστό από τους αρχαίους Αιγυπτίους και προερχόμενο από ορυκτά πετρώματα, είχε την ιδιότητα να προστατεύει τη βλενογόννο του ματιού  από την ξηρότητα, την άμμο τον ήλιο. Η ίδια η βασίλισσα Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε τόσο ως χρωστική σε μάτια,βλεφαρίδες και φρύδια, αλλά και ως προληπτικό μέσο από νόσους/βακτήρια που προσέβαλλαν πολύ συχνά τότε την ευαίσθητη αυτή περιοχή, δημιουργώντας ερεθισμούς. Σήμερα αποτελεί μία από τις πιο δυναμικές τάσεις στο μακιγιάζ.
 
 
Tips
1.Πάντα να ξεκινάς από την εξωτερική προς την εσωτερική γωνία του ματιού με μικρές διακεκομμένες κινήσεις.
 
2. Μη φοβάσαι την εφαρμογή του εσωτερικά στη βλενογόνο του ματιού. Τα γνήσια Kajal προϊόντα είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτή τη λειτουργία. Δεν δημιουργούν μολύνσεις ή αλλεργίες.
 
3. Αν τα μάτια σου δακρύζουν εύκολα από τη φύση τους με αποτέλεσμα το Κajal να μη μένει σταθερό, ή αν θέλεις να παραμένει αναλλοίωτο για περισσότερη ώρα, μπορείς να δοκιμάσεις να βουτήξεις ελάχιστα τη μύτη του απλικατέρ σε αιλάινερ μορφής τζελ. Προσοχή! Δοκίμασέ το αρχικά σε μια μικρή περιοχή ώστε να είστε σίγουρες ότι δεν προκαλεί ερεθισμό. Αν νιώσεις τσούξιμο ξέπλυνε με άφθονο νερό.
 
61cFHG1b0EL. SY355
 
4.Ένας άλλος τρόπος για να το σταθεροποιήσεις είναι ο εξής: Βάλε μαύρη ή καφέ σκιά σύριζα στις κάτω βλεφαρίδες. Έτσι το προϊόν θα συγκρατείται χωρίς να προκαλούνται μουτζούρες.
 
5. Σταμάτησε την εφαρμογή του Kajal λίγο πριν την εσωτερική γωνία του ματιού. Είναι προτιμότερο να την αφήσεις nude και να προσθέσεις λίγη ιριδίζουσα ή λευκή σκιά στην εξωτερική πτυχή της γωνίας. Με αυτόν τον τρόπο το βλέμμα σου θα δείχνει φωτεινό.
 
matte kajal black 3 640x640
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
 
Ο δεκάλογος της μάσκαρα: 10 πολύτιμα tips για να τη χρησιμοποιείς σωστά
 

Πηγή