Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Το γευστικό μυστικό των beauty experts για ορατή καταπολέμηση των ρυτίδων!

Ρυτίδες. Μία λέξη που σίγουρα δεν σε αφήνει αδιάφορη, ειδικά αν πλησιάζεις ή έχεις «κλείσει» ήδη τα πρώτα «-άντα». Μια μικρή ρυτίδα γύρω από τα μάτια ή το μέτωπό σου, είναι συνήθως αρκετή για να σε κάνει να αρχίσεις να σκρολάρεις στα Instagram profiles των beauty influencers που «ακολουθείς» για να αναζητήσεις τις κρέμες, τα serums και τις μάσκες ομορφιάς, που υπόσχονται να χαρίσουν στην επιδερμίδα σου μία λεία και λαμπερή όψη.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι κορυφαίες beauty experts ανά τον κόσμο, η υγιής όψη της επιδερμίδας ξεκινάει από μέσα μας! Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η υγιεινή -και δη αντιγηραντική- διατροφή αποτελεί πλέον τον «κανόνα» στην ομορφιά και συνιστά την top beauty τάση της εποχής μας. Το γιατί θα το ανακαλύψεις αμέσως!

Όταν τα προϊόντα ομορφιάς δεν αρκούν

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως την περίοδο που διανύουμε, μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα είναι απαραίτητη. Για αυτό, άλλωστε, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι στρέφονται στα συμπληρώματα διατροφής για να αναπληρώσουν σημαντικά θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό τους. Ωστόσο, οι beauty experts παγκοσμίως έχουν έναν ακόμη λόγο που στρέφονται πλέον φανατικά στην κατανάλωση προϊόντων πλούσιων σε βιταμίνες: Την καταπολέμηση των ρυτίδων και την απόκτηση μιας λαμπερής και υγιούς σε όψη επιδερμίδας!

Μπορεί, λοιπόν, να μην το είχες συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα όμως, σύμφωνα με έρευνες η διατροφή μπορεί να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά στην προστασία της επιδερμίδας σου από την φθορά του χρόνου.

Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο. Διότι μπορεί η εγγενής γήρανση, δηλαδή η χρονολογική γήρανση της επιδερμίδας σου, να καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από τα γονίδιά σου, ωστόσο, σε ό,τι αφορά στην εξωγενής γήρανση, δηλαδή τη γήρανση που προκαλείται από την αδιάκοπη έκθεσή σου στο μπλε φως από τις οθόνες κινητών και υπολογιστών, την έκθεσή σου στον ήλιο, την κακή διατροφή, το στρες, το κάπνισμα, την περιβαλλοντική μόλυνση και την έλλειψη ύπνου, υπάρχουν αρκετά μέτρα που μπορείς να λάβεις. Και ένα από τα πλέον σημαντικά, είναι το να εντάξεις στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, τρόφιμα που φέρονται να έχουν αντιγηραντικές και προστατευτικές για την επιδερμίδα ιδιότητες.

Πράγματι, όσο απαραίτητα και αν είναι πολλά από τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς, η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα ενεργά αντιγηραντικά συστατικά που περιέχουν, οξειδώνονται μόλις έρθουν σε επαφή με το οξυγόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η δράση τους. Μην ξεχνάς επίσης ότι τα συστατικά των περισσότερων προϊόντων ομορφιάς, είναι σχεδιασμένα ώστε να δρουν στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας. Δρουν δηλαδή επιφανειακά!

Ανακαλύπτοντας το μενού της ομορφιάς

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Ότι οι μέθοδοι αντιγήρανσης που γνώριζες ως τώρα, δεν αρκούν για να ενυδατώσουν και να αναζωογονήσουν την επιδερμίδα σου σε βάθος. Τα καλά νέα είναι όμως, ότι υπάρχει λύση για να μειώσεις ή να κρατήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις ρυτίδες μακριά από το πρόσωπό σου και η λύση αυτή, βρίσκεται… στο μενού σου!  

Για να καταλάβεις πώς η διατροφή μπορεί να προστατεύσει την επιδερμίδα σου από το πέρασμα του χρόνου, αρκεί να αναλογιστείς ότι τα πιο δημοφιλή αντιγηραντικά συστατικά που περιέχονται στις κρέμες που χρησιμοποιείς, όπως η βιταμίνη C ή η ρετινόλη (η οποία είναι το ενεργό παράγωγο της βιταμίνης Α), προέρχονται από τη φύση!

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός ότι το νέο κορυφαίο beauty trend στον κόσμο, είναι η κατανάλωση προϊόντων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, που αντιστρέφουν το γήρας της επιδερμίδας από μέσα προς τα έξω και σταματούν τον χρόνο. Με λίγα λόγια, λοιπόν, αν θέλεις να διατηρήσεις νεανική την όψη της επιδερμίδας σου, αξίζει να εμπλουτίσεις το διατροφικό σου μενού με περισσότερα φρούτα και λαχανικά, καθώς και να στραφείς σε συμπληρώματα διατροφής με συστατικά που μπορούν να καταπολεμήσουν τις ρυτίδες, όπως εκείνα που επιλέγουν οι beauty experts παγκοσμίως.

Το νέο Collagen Skin Booster της Herbalife Nutrition, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα! Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν που συνιστά μια πρόσφατη προσθήκη στη σειρά περιποίησης Herbalife SKIN και ήρθε για να προσφέρει στην επιδερμίδα σου μία λαμπερή όψη, που ξεκινάει από μέσα σου. Διότι όπως η ίδια η ονομασία του αποκαλύπτει, περιέχει κολλαγόνο, το οποίο αποτελεί το 75% του δέρματός σου και μαζί με την ελαστίνη, βοηθά στη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος και του προσδίδει ελαστικότητα. Αν αναλογιστείς ότι από την ηλικία των 20 ετών και μετά η αναπαραγωγή του κολλαγόνου μειώνεται συνεχώς, αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντική είναι η πρόσληψή του. Δες το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβεις τι ακριβώς εννοούμε!

 

Ο καθημερινός σου «σύμμαχος» κατά της γήρανσης

Για εμάς, το Collagen Skin Booster αποτελεί ήδη έναν καθημερινό μας «σύμμαχο» κατά της γήρανσης. Διότι ουσιαστικά, προσφέρει στον οργανισμό εξειδικευμένη διατροφή για την επιδερμίδα και σημαντικά θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην εμφάνιση ορατών αποτελεσμάτων μείωσης των ρυτίδων στα μάτια, σε τέσσερις μόλις εβδομάδες[1]!

Πώς και γιατί συμβαίνει αυτό; Περιέχει ως βασικό συστατικό τα βιοενεργά πεπτίδια κολλαγόνου Verisol® P, τα οποία έχουν επιστημονικώς αποδειχθεί ότι μειώνουν τις ρυτίδες των ματιών και βελτιώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας, μετά από τέσσερις εβδομάδες. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, μετά από τρεις μήνες συνεχούς χρήσης, μειώνονται και τα ορατά σημάδια της κυτταρίτιδας!

Τι άλλο αξίζει να γνωρίζεις για το Collagen Skin Booster; Ως ρόφημα ομορφιάς είναι χαμηλό σε θερμίδες και δεν περιέχει γλουτένη, διαθέτει αναζωογονητική γεύση φράουλα και λεμόνι, ενώ ένα scoop 250ml σε νερό (συνιστώμενη ημερήσια δόση) προσφέρει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σημαντικές βιταμίνες για τον οργανισμό και την επιδερμίδα σου. Συγκεκριμένα, περιέχει βιταμίνη Α (αντιγήρανση, καταπολέμηση ρυτίδων, αντιοξείδωση), βιταμίνη C (λάμψη της επιδερμίδας, τόνωση, θρέψη, αντιοξειδωτική προστασία,) βιταμίνη Ε (λάμψη της επιδερμίδας, δυνατά μαλλιά και νύχια). Περιέχει ακόμη νιασίνη και βιοτίνη, που ανήκουν στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β, ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό και χαρίζουν λάμψη και ενυδάτωση στο δέρμα, αλλά και ψευδάργυρο ο οποίος συμβάλλει στην ανάπλαση της επιδερμίδας, σελήνιο για αντιοξείδωση και προστασία των κυττάρων, χαλκό για αναγέννηση του δέρματος και ιώδιο για βελτίωση της συνολικής κατάστασης μαλλιών, δέρματος και των νυχιών[2].

Το tip των beauty experts: Για την απόλυτη skincare εμπειρία, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις  το Collagen Skin Booster σε συνδυασμό με τη σειρά περιποίησης Herbalife SΚΙΝ. Η φροντίδα της επιδερμίδας επιτυγχάνεται τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, με ορατά αποτελέσματα που διαρκούν.

 

[1] Τα αποτελέσματα εμφανίζονται στις ρυτίδες των ματιών και στην ελαστικότητα της επιδερμίδας μετά από τέσσερις εβδομάδες.

[2] Η βιταμίνη C συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία του δέρματος. Η βιταμίνη Α, η νιασίνη, ο ψευδάργυρος, η βιοτίνη και το Ιώδιο συμβάλλουν στην διατήρηση της κατάστασης του δέρματος. Ο ψευδάργυρος, το σελήνιο και η βιοτίνη συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών. Ο ψευδάργυρος και το σελήνιο συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των νυχιών.


Πηγή