Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Το δέρμα σου χρειάζεται ένα λάδι. Το θέμα είναι ποιο…

Τα λάδια έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας εδώ και καιρό. Ενώ όλες χρησιμοποιούμε ένα λάδι στα μαλλιά μας και σίγουρα ένα στο σώμα, οι περισσότερες φοβούνται να βάλουν κάποιο στο πρόσωπο. Είναι σχετικά λογικό αλλά και τόσο λάθος ταυτόχρονα. Το έλαιο βλέπεις, είναι κάτι που το σώμα μας παράγει φυσικά μιας που του είναι απαραίτητο για να διατηρεί μία υγιή ισορροπία. Αν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία το δέρμα σου μπορεί να αφυδατωθεί και να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα μετά. Με λίγα λόγια, το λάδι είναι αυτό που χρειάζεται το δέρμα όλων μας (ακόμα και όσες έχουμε λιπαρή επιδερμίδα) και δεν το ήξερες. Τι λάδι όμως να πάρεις; Θα σου πούμε…

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα
Χρειάζεσαι έλαιο αμυγδάλου (αμυγδαλέλαιο ντε!). Είναι ελαφρύ, απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα και είναι γεμάτο μονοακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Ε και μαγνήσιο που θα ξετρελάνουν το δέρμα σου. Επίσης, έχει ολεικό οξύ και έτσι «κλειδώνει» την υγρασία για maximum θρέψη και ενυδάτωση.

Rosveda Jojoba Oil

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα
Νόμιζες πως δεν χρειάζεσαι λάδια; Λάθος! Απλά χρειάζεσαι τα σωστά λάδια! Αν το δέρμα σου μοιάζει πιο λιπαρό από ποτέ, αυτό ίσως συμβαίνει γιατί έχει διαταραχθεί η ισορροπία του. Έτσι, αυτό νομίζει πως πρέπει να παράγει περισσότερο σμήγμα και δημιουργείται ένας  φαύλος κύκλος. Γι’ αυτό χρειάζεσαι ένα λάδι για να επιβραδύνει την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα σου και να την επαναφέρει σε λογικά πλαίσια. Το λάδι jojoba έχει σύσταση παρόμοια με αυτή των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας σου και έτσι είναι τέλειο για αυτή τη δουλειά. Επίσης, βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής του σμήγματος και είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά αι λιπαρά οξέα που προστατεύουν το δέρμα και εξυγιαίνουν τους πόρους.

TeliaOils Rosehip Seed Oil

Αν έχεις μεικτή επιδερμίδα
Αν η επιδερμίδα σου είναι μεικτή δεν χρειάζεσαι ένα λάδι για ξηρά δέρματα και ένα για λιπαρά, χρειάζεσαι Rosehip oil. Ενυδατώνει σε βάθος χωρίς όμως να φράσσει τους πόρους και έτσι είναι τέλειο για όλο το πρόσωπό σου. Περιέχει βιταμίνες C και Α που είναι αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές και αυτό σημαίνει πως το δέρμα σου θα ανανεωθεί και θα παραμείνει προστατευμένο παντού!

Διάβασε ακόμα:

Αυτά τα αρώματα έχουν τα ομορφότερα μπουκάλια

20 μαυρόασπρα nail art που μπορείς να κάνεις πριν έρθει ο χειμώνας

To γλωσσάρι της ανταύγειας: Ξέρεις τι ζητάς;


Πηγή