Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Το εύκολο TikTok hack για να δημιουργήσεις την ιδανική απόχρωση foundation για σένα

Επιλογή make up. Ένα αρκετά απαιτητικό task για όλες μας. Σίγουρα κι εσύ όταν πηγαίνεις σε κάποιο κατάστημα καλλυντικών έχεις μπει στη διαδικασία να ρωτήσεις ποια απόχρωση foundation σού ταιριάζει καλύτερα ή να δοκιμάσεις (προ κορονοϊού) κάποια προϊόντα στην επιδερμίδα σου για να δεις πώς δείχνουν πάνω σε αυτήν.

Και ενώ νομίζεις πως έχεις κάνει τη σωστή επιλογή, έρχεται η ώρα να φορέσεις το make up σου και τι να δεις; Δεν κολακεύει το δέρμα σου, είναι είτε πιο σκούρο, είτε πιο ανοιχτό από τον τόνο της επιδερμίδας σου, με αποτέλεσμα να… δείχνεις κάπως περίεργη. Ευτυχώς, λοιπόν, για εσένα – και για άλλα τόσα κορίτσια- υπάρχει το TikTok με τα… ευφάνταστα hacks του.

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί στο TikTok ένα βίντεο, το οποίο παρουσιάζει έναν πανεύκολο τρόπο για να κάνεις ένα custom-made (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) foundation. Τα «υλικά» που θα χρειαστείς είναι ένα make up και μια παλέτα σκιών, κατά προτίμηση σε κρεμώδη υφή.

Στην ουσία, το εν λόγω hack «παίζει» πολύ με τη θεωρία των χρωμάτων και σου λέει να αναμείξεις βασικά χρώματα- λευκό, κίτρινο, κόκκινο και μπλε- με το foundation σου. Όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο, αυτό που έχεις να κάνεις είναι πρώτον να βάλεις σε όλο το πρόσωπό σου τελείες με foundation και να προσθέσεις και μερικές τελείες λευκής ή σκουρόχρωμης σκιάς, ανάλογα αν θες ένα πιο ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο αποτέλεσμα.

Εν συνεχεία, μπορείς να αναμείξεις κι άλλα χρώματα με τη μορφή των τελειών και πάλι, ώστε να δεις τι ταιριάζει στην επιδερμίδα σου τελικά. Μετά, κάνεις blending χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Όπως καταλαβαίνεις, το μυστικό αυτού του trick είναι ο πειραματισμός. Πρέπει να κάνεις μερικές δοκιμές με το blending σκιών και foundation μέχρι να δημιουργήσεις το custom-made προϊόν σου, αλλά… θα δεις ότι αξίζει. Και κάτι ακόμη! Το εν λόγω TikTok hack αφορά την ελαφριά κάλυψη της επιδερμίδας σου. Αν θέλεις έντονη κάλυψη, απλά μην το δοκιμάσεις.

Διάβασε ακόμα: 7 προϊόντα με cica που θα γίνουν η «ασπίδα» προστασίας της επιδερμίδας σου


Πηγή