Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Το λάθος που κάνεις με το foundation και τονίζει τις ρυτίδες σου

Αναπόφευκτα όσο μεγαλώνουμε η επιδερμίδα χαλαρώνει, χάνει σε κολλαγόνο και ελαστίνη και σιγά-σιγά εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Σε όλες συμβαίνει αυτό και δεν χρειάζεται καθόλου να σε πιάνει πανικός μπροστά στον καθρέφτη. Οι ρυτίδες σου, άλλωστε, είναι η εμπειρία σου, όλα όσα έχεις βιώσει και σε έχουν κάνει αυτό που είσαι.

Καταλαβαίνω, ωστόσο, ότι προσπαθείς με τη ρουτίνα ομορφιάς σου να «παγώσεις» τον χρόνο και να εξαλείψεις – όσο αυτό είναι δυνατόν- τις ρυτίδες. Και καλά κάνεις! Ωστόσο, υπάρχουν φορές που παρατηρείς ότι μετά το μακιγιάζ τα σημάδια του χρόνου είναι πιο έντονα… από ποτέ. Έχω να σου πω πως εσύ φταις για όλα, γιατί κάνεις ένα πολύ σημαντικό λάθος με το foundation.

Tips μακιγιάζ από τη makeup artist Χαρά Παπανικολάου για να μη φαίνονται οι ρυτίδες στα μάτια

Το λάθος με το foundation που τονίζει τις ρυτίδες

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις, λοιπόν, και φαίνονται πιο έντονα οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες μετά το μακιγιάζ είναι ότι απλώνεις foundation σε ξηρό δέρμα. Δηλαδή, έχεις αμελήσει την καλή ενυδάτωση του προσώπου σου, αλλά και τη χρήση primer. Και, τελικά, η όποια ατέλεια υπάρχει γιγαντώνεται.

Θα μου πεις… Γιατί είναι must και η ενυδάτωση και το primer; Διότι μια καλή ενυδατική κρέμα λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ το primer «καμουφλάρει» τις ατέλειες και δημιουργεί τον τέλειο καμβά για να κάνεις το μακιγιάζ σου.

Shopping time

Τώρα καταλαβαίνεις γιατί τόσο καιρό εκνευριζόσουν μετά την εφαρμογή του foundation; Για να μην ξανασυμβεί, λοιπόν, αυτό ξεκίνα να ενυδατώνεις πολύ καλά το δέρμα σου, αλλά και να χρησιμοποιείς primer.

Αν δεν έχεις ή θες μια ανανέωση στο νεσεσέρ σου, μη φύγεις! Check την gallery και δες τις καλύτερες ενυδατικές και primers της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Πες «αντίο» στις ρυτίδες βάζοντας αυτές τις τροφές στη διατροφή σου

  • Σου προκαλεί ερεθισμούς η ρετινόλη; 4 εναλλακτικές λύσεις αντιγήρανσης 


Πηγή