Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Το λάθος lip balm μπορεί να αφυδατώσει περισσότερο τα χείλη σου – Tips για να διαλέξεις το σωστό

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, τις επόμενες ημέρες και το ΣΚ, θα έχουμε σούπερ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια, ακόμα και μέσα στην πόλη. Αυτό σημαίνει ότι θα εκτεθούμε στο κρύο είτε γιατί θα πρέπει να πάμε στο γραφείο, είτε γιατί θα παίξουμε με το χιόνι όπου το στρώσει. Σε κάθε περίπτωση, οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο κρύος αέρας έξω, ο θερμός και ξηρός μέσα θα ταλαιπωρήσουν τα χείλη μας.

Τα χείλη βλέπεις, είναι πιο ευαίσθητα και «σκάνε» από το κρύο. Για να τα ανακουφίσουμε λοιπόν, αλλά και για να τα προστατεύσουμε, στρεφόμαστε προς τα lip balm και τα lip butters. Μερικές φορές όμως έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα! Αντί τα lip balm να ανακουφίζουν και να ενυδατώνουν τα χείλη μας, τα αφυδατώνουν περισσότερο. Τι συμβαίνει με αυτή την υπόθεση; Σήμερα θα τα πούμε όλα.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Himangi Karira (@thegood_chaos)

Αμπούλες προσώπου: Τι είναι; Πώς τις χρησιμοποιείς; Ποιες είναι οι καλύτερες; – Όσα πρέπει να ξέρεις

Τι συμβαίνει;

Τα lip balms περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ αλλά και πολλά άλλα. Αυτά τα ενυδατικά έλκουν την υγρασία και την τραβούν από την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να εξατμίζονται και αυτά και μαζί τους η ενυδάτωση. Όχι, τα χείλη μας δεν υπακούν σε άλλους κανόνες από ότι το υπόλοιπο πρόσωπο. Το υαλουρονικό οξύ και άλλα ενυδατικά συστατικά, κάνουν θαύματα για την επιδερμίδα και την ενυδατώνουν αποτελεσματικά. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Τα ενυδατικά συστατικά πρέπει να συνδυάζονται με συστατικά που δημιουργούν «φράγμα προστασίας», προκειμένου να δράσουν αποτελεσματικά. Ποια είναι αυτά τα συστατικά-φράγμα; Το βούτυρο καριτέ, τα έλαια, το μελισσοκέρι… Συστατικά που περιέχουν πολλά lip balms αλλά όχι όλα. Αυτά που τα περιέχουν, είναι εκείνα που φροντίζουν τα χείλη σου χωρίς να τα αφυδατώνουν.

It’s the humidity! Η Jennifer Aniston, η υγρασία, το φριζάρισμα και το μυστικό της όπλο

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, πρέπει να αναζητήσεις lip balms και butters που να περιέχουν ενυδατικά συστατικά αλλά να αναγράφουν στα συστατικά τους και συστατικά που θα δημιουργήσουν ένα φράγμα προστασίας, αποτρέποντας την υγρασία να εξατμιστεί. «Μα αλήθεια πρέπει να διαβάζω όλες τις ετικέτες;» θα απορείς. Η απάντηση είναι ναι αλλά μην ανησυχείς, το κάναμε εμείς για εσένα.

Στην gallery που ακολουθεί, θα βρεις 10 lip balms και butters που περιέχουν πλούσια ενυδατικά συστατικά σε συνδυασμό με βούτυρα, έλαια και κεριά, τα οποία ενυδατώνουν και προστατεύουν τα χείλη σου. Προλαβαίνεις να πάρεις το δικό σου πριν αρχίσει το πολύ κρύο. Όσο για το budget… Υπάρχουν επιλογές για όλα!

Ρετινόλη για τα μάτια: Όσα πρέπει να ξέρεις και τα προϊόντα που χρειάζεσαι




Πηγή