Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Το μεγάλο trend που υιοθέτησε η Rihanna στο μακιγιάζ της στο φετινό Met Gala

Φαντασία, δημιουργικότητα, τέχνη, μόδα και ομορφιά συνδυάστηκαν αψογα και το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό.Το φετινό Met Gala τα είχε όλα και ξεκάθαρα η Rihanna ήταν μία από τις πρωταγωνίστριες της βραδιάς. Εκτός από την εντυπωσική δημιουργία που φορούσε, την προσοχή μας τράβηξε το πολύ ιδιαίτερο μακιγιάζ της. Στην ουσία, η RiRi προτίμησε να δημιουργήσει ένα έντονο makeup look βασισμένο στην τεχνική του draping (Δες παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες).

GettyImages 675636936

 

Τι είναι το draping;

Το νέο contouring είναι χρωματιστό και ονομάζεται draping! Είναι πιο φυσικό, φρέσκο, πιο ανοιξιάτικο από το contouring. Σμιλεύει το πρόσωπο και αναδεικνύει με το καλύτερο τρόπο τα φυσικά χαρακτηριστικά του. Και όλα αυτά μόνο με τη χρήση ρουζ και highlighting! Στην ουσία αντί να χρησιμοποιήσεις σκουρόχρωμες σκιές όπως στο contouring, εφαρμόζεις ρουζ σε διάφορες αποχρώσεις (πάνω από δύο, αν θέλεις) κάνοντας το απαραίτητο blending και σχηματίζοντας ένα νοητό μισοφέγγαρο που ξεκνάει από τον κρόταφο και την εξωτερική γωνία των ματιών και καταλήγει χαμηλά στα μάγουλα.

 

Πού το έχουμε ξαναδεί (εκτός από το Met Gala και τη RiRi):

Το είδαμε στις πασαρέλες στα αναψοκοκκινισμένα μάγουλα των μοντέλων ως προτάσεις των σχεδιαστών Kenzo, Chanel, Fenty x Puma, Marc Jacobs , Adam Selman για τη φετινή Άνοιξη/Καλοκαίρι.

03 05 17 rouz models

 kenzo.4

Γιατί την ιστορία βέβαια, το draping υπήρχε ως τεχνική από τα 60s , όπου οι γυναίκες λάτρευαν να βάζουν χρώμα και να φορούν έντονο ρουζ στο πρόσωπό τους. Βέβαια, διάσημο έγινε στις δεκαετίες των 70s και 80s μέσω του make up artist Way Bandy, ο οποίος επιμελούνταν το look διάσημων κυριών όπως της Cher, της Diana Ross, της Elizabeth Taylor, της Madonna… “Ο Way δημιούργησε το concept του “colour glow” ως τρόπο να αναδείξουμε το φυσικό drape του προσώπου”, έγραψε ο Marc Jacobs χαρακτηριστικά. Το σημερινό draping είναι η πιο μοντέρνα εκδοχή εκείνου του μακιγιάζ. 

03 05 17 rouz famous

 

…Αλλά και στο Instagram του οίκου Marc Jacobs. Μάλιστα, αρκετοί αποδίδουν το δυναμικό comeback της συγκεκριμένης τεχνικής στον οίκο , ο οποίος λάνσαρε μία ειδική παλέτα ρουζ ακριβώς γι αυτό το σκοπό. 

 

A post shared by Marc Jacobs Beauty (@marcbeauty) on Jun 29, 2016 at 8:14am PDT

 

A post shared by Marc Jacobs Beauty (@marcbeauty) on Jun 28, 2016 at 11:28pm PDT

 

Get the look ακολουθώντας τα παρακάτω πολύ απλά βήματα:

1. Διάλεξε μια σκούρα απόχρωση ρουζ και ξεκίνα την τοποθέτηση στην αρχή του ζυγωματικού, ακριβώς πάνω στο κόκαλο και προς το τριχωτό και άπλωσε το ρουζ με κινήσεις μπρος-πίσω.

2. Πέρασε την ανοιχτόχρωμη απόχρωση ακολουθώντας την ίδια κίνηση ακριβώς από πάνω. Συνέχισε να εφαρμόζεις και πιο ψηλά καταλήγοντας στο άνω βλέφαρο των ματιών σου.

3. Πολύ ψηλά στα ζυγωματικά σου βάλε highlighter και κάνε καλό blending ώστε να μη φαίνεται πού ξεκινά και πού καταλήγει το κάθε χρώμα.

 14676634 531471157060546 3154059111272808448 n

 

Με τα σωστά προϊόντα φυσικά…

03 05 17 products all 1

1. Infallible Blush Paint παλέτα ρουζ της L’Oreal Paris (στη ροζ απόχρωση)

2. Sweetheart’s perfect Flush Blush της Too Faced (στην απόχρωση Candy Glow)

3. Chanel Coco Codes Harmonie de Blush (Limited Edition)

4. Blush Volupté του οίκου Yves Saint Laurent στην απόχρωση 08 Heroïne

 

03 05 17 products all 2 copy

 1. Master Blush παλέτα της Maybelline New York

2. Sublimate Shade & Illuminate Cheeks της Tom Ford Beauty (στην απόχρωση 02 Sublimate)

3. GALifornia (poudre soleil rose doré) ρουζ της Benefit Cosmetics

4. L.A. Lights Blush & Highlight Palette της Smashbox

 

via GIPHY

Και μην ξεχνάς, go beyond blush! Βάλε χρώμα και λάμψη σε ό,τι κι αν κάνεις (στη συγκεκριμένη περίπτωση στα ζυγωματικά σου) και δημιούργησε ένα statement makeup look.
Μη σταματάς να πειραματίζεσαι!


Πηγή