Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Το πιο εύκολο κόλπο για να κάνεις το μακιγιάζ σου να διαρκεί όλη μέρα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε γυναίκα θα ήθελε να διαρκεί το μακιγιάζ της από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στη δουλειά, στη βόλτα, στις κοινωνικές υποχρεώσεις. Η ζωή «τρέχει» συχνά με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και ο χρόνος που μένει για να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας (και φυσικά να ανανεώσουμε το μακιγιάζ μας) είναι πολλές φορές ελάχιστος…

Κι όμως, υπάρχει ένα παλιό, κλασσικό και θαυματουργό «κόλπο» που μπορεί να κάνει το make up μας να διαρκεί όλη την ημέρα.

Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η ενυδάτωση!

Ναι, φαίνεται απλό αλλά είναι μια αξεπέραστη συμβουλή ομορφιάς που δεν απογοητεύει.
Κάθε πρωί, προτού φύγουμε από το σπίτι, είναι καλό να αφιερώνουμε λίγα λεπτά για να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας και να εφαρμόσουμε την κατάλληλη για το δέρμα μας ενυδατική. Και ναι, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, η ενυδατική μας κρέμα είναι εκείνη που θα κάνει τη διαφορά στο τέλος της ημέρας!

Εκτός από το γεγονός ότι θα κάνει το δέρμα μας πιο απαλό, θα το ενυδατώσει και θα το προετοιμάσει για την εφαρμογή του make up.

Και μπορεί η ενυδάτωση να είναι η «νούμερο 1» συμβουλή για τη διάρκεια του make up, ωστόσο, υπάρχουν και άλλα τρία tips που καλό θα ήταν να ακολουθούμε, αν θέλουμε να έχουμε άψογο αποτέλεσμα.

1457273309 hbz pfw fw16 beauty nina ricci

 

Αυτά είναι:

-Καθαρισμός προσώπου: Είναι σημαντικό να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με ένα κατάλληλο για τον τύπο του δέρματος μας προϊόν πριν την εφαρμογή του make up. Είναι προτιμότερη η χρήση καθαριστικών πρόσωπου με πιο ελαφριά σύνθεση, προκειμένου να μην ερεθίζεται η επιδερμίδα.

-Απολέπιση: Είναι σημαντικό να κάνουμε απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα (ανάλογα με το πόσο ευαίσθητο δέρμα έχουμε) προκειμένου να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα μας. Με την απολέπιση το πρόσωπο γίνεται πιο λείο, απαλό και τέλειο για την εφαρμογή του make up.

-Κάτω τα χέρια από το πρόσωπο: Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν πρέπει να ακουμπάμε το πρόσωπό μας με τα χέρια. Τα δάχτυλά μας θα μεταφέρουν στην επιδερμίδα μας εκατοντάδες βακτήρια και την ίδια ώρα θα χαλάσουν το μακιγιάζ μας.

 


Πηγή