Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Το πιο ρετρό χτένισμα των 60’s επιστρέφει δυναμικά φέτος την άνοιξη (video)

Τα τελευταία δύο χρόνια μάς έχουν αποδείξει έμπρακτα πως η μόδα κάνει κύκλους. Και το λέμε αυτό, διότι σχεδόν κάθε μέρα ανακαλύπτουμε ολοένα και περισσότερες τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ να έρχονται… από το μακρινό παρελθόν. Πάρε για παράδειγμα τα scrunchies.

Αυτά τα φανταστικά κοκαλάκια για τα μαλλιά ήταν μεγάλο trend τη δεκαετία του 1990 και από το 2018 περίπου μονοπωλούν και πάλι το ενδιαφέρον μας. Το ίδιο συμβαίνει και με το λευκό μολύβι στα μάτια και με το contouring με ρουζ που ήταν super hot στα disco 80’s.

Εν έτει 2021, λοιπόν, δεν υπήρχε περίπτωση να μην εμφανιστεί ακόμη μια old-school beauty τάση. Ο λόγος για το πιο ρετρό χτένισμα της δεκαετίας του 1960, που λέγεται hair flip. Όπως το λέει και η λέξη, πρόκειται για τα μαλλιά που στις άκρες τους είναι γυρισμένα προς τα έξω.

Η εν λόγω τάση απασχόλησε έντονα τις γυναίκες στα 60’s- ήταν το signature χτένισμα της Jacqueline Kennedy Onassis-, όμως έρχεται στο προσκήνιο σήμερα με μια μικρή παραλλαγή. Με ένα twist που το κάνει απόλυτα σύγχρονο! Αντί, λοιπόν, για κρεπάρισμα και όγκο στη ρίζα, φέτος θα κάνεις hair flip σε ίσια, sleek μαλλιά. Είτε θέλεις να κάνεις αλογοουρά, είτε half-up half-down, είτε πλαϊνό ponytail με hair flip, τα μαλλιά σου θα είναι sleek, χωρίς καθόλου όγκο.

Στο παρακάτω βίντεο θα δεις βήμα-βήμα πώς μπορείς να πετύχεις αυτό το εύκολο, κομψό και vintage χτένισμα σε λίγα μόλις λεπτά! Στην gallery θα δεις, επίσης, μερικά υπέροχα flip hairstyles για να πάρεις όλη την έμπνευση που χρειάζεσαι για τα Zoom calls σου και τις μέρες που δεν θα βρισκόμαστε πλέον σε καθεστώς lockdown (ναι, πιστεύουμε ότι θα έρθει σύντομα αυτή η στιγμή).

Οι Hollywood stars πάντως- ανάμεσά τους Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Millie Bobby Brown- έχουν ήδη δοκιμάσει αυτό το retro χτένισμα και το αποτέλεσμα, όπως θα παρατηρήσεις, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό!

Cover photo: @chrisappleton1

Διάβασε ακόμα: Ο make up artist της Meghan Markle έχει ένα μήνυμα για τους επικριτές της


Πηγή