Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το «χρυσάφι της ελληνικής γης» και το νέο Ελιξήριο Νεότητας Χρυσός Κρόκος της Κορρές!

Μέχρι πριν κάμποσο καιρό, αν με ρωτούσες τι γνώριζα για τον κρόκο (ή αλλιώς σαφράν), οι γνώσεις μου περιορίζονταν στη μαγειρική (δεν θα σου πω ψέματα, στη θεωρητική μαγειρική). Ήξερα οτι πρόκειται για ένα από τα πιο θρεπτικά καρικεύματα που παράγεται στην Κοζάνη, έχει δυνατό άρωμα, δίνει μία χαρακτηριστική γεύση στο φαγητό και εξαιτίας της επίπονης συγκομιδής του θεωρειται ένα από τα πολυτιμότερα φυσικά συστατικά της ελληνικής γης. Αυτά μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι, όταν η Κορρές, το ελληνικό καινοτόμο brand για το οποίο η φύση αποτελεί βασική πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, αποφάσισε να μας αποκαλύψει πως πολύ σύντομα θα κυκλοφορούσε ένα νέο, Ελιξήριο Νεότητας βασισμένο στο βιολογικό εκχύλισμα του κρόκου Κοζάνης. Και ποιος καλύτερος τρόπος να το γνωρίσει κανείς από το να γίνει «αυτόπτης μάρτυρας» της ίδιας της διαδικασίας παραγωγής του;

Το σωστό timing έφτασε λοιπόν , και η ομάδα της Κορρές ετοίμασε ένα φανταστικό media trip- που αλλού-στα κροκοχώραφα της Κοζάνης προκειμένου να γνωρίσουμε από κοντά το «Χρυσάφι της Γης» και φυσικά το new entry στη beauty ρουτίνα μας, το Ελιξήριο Νεότητας Χρυσός Κρόκος (Golden Krocus / Ageless Saffron Elixir)! 

Έτσι, φτάσαμε στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη να απολαμβάνουμε τη θέα στο Θερμαικό από το ιστορικό Electra Palace, να γευόμαστε μοναδικές συνταγές με βασικό συστατικό τον κρόκο, ενώ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μας περίμενε όλος ο απραίτητος εξοπλισμός για την επόμενη μέρα- τη μέρα στα κροκοχώραφα!

 

A photo posted by Vivi Angelaki (@vivi_angl) on Oct 26, 2016 at 12:26am PDT

 

–Η γνωριμία με το «Χρυσάφι της Ελληνικής Γης»: Η συγκομιδή στα κροκοχώραφα και η ώρα της διαλογής

Το λουλούδι του κρόκου, όπως θα δεις και στις φωτογραφίες, έχει ένα χαρακτηριστικο μωβ χρώμα. Ανθίζει για 20 μέρες, μία φορά το χρόνο, κάθε Οκτώβριο (εξαρτάται τη χρονιά) στο χωριό Κρόκος (5 χλμ. μόλις από την πόλη της Κοζάνης) και συλλέγεται με τα χέρια σε ειδικά καλάθια.

145 KORRES KROKOS SIGOMIDI

Μάλιστα, οι ντόπιοι καλλιεργητές ξεκινούν με την ανατολή του ηλίου τη συλλογή των ανθέων οπότε και τα φυτικά έλαια του Κρόκου βρίσκονται στην υψηλότερη συγκέντρωσή τους – μία διαδικασία, που όπως καταλαβαίνεις είναι πολύωρη. Για την ιστορία, ο πολύτιμος, ανώτερης ποιότητας και παγκοσμίου φήμης Κρόκος Κοζάνης θεωρείται η καλύτερη ποιότητα κρόκου στον κόσμο!

 

A photo posted by Vivi Angelaki (@vivi_angl) on Oct 26, 2016 at 4:55am PDT

270 KORRES KROKOS 2016

Η υπομονή και οι «λεπτοί χειρισμοί» κατά τη συγκομιδή του μάλλον το καθιστούν γυναικεία υπόθεση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν άντρες καλλιεργητές, όπως ο Γιάννης που ήταν εκεί για να μας δώσει όλα αυτά τα infos που σου μεταφέρω τώρα. Κι αν νομίζεις πως όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο κροκοχώραφο κιάνεις λάθος, γιατί ένας νέος κύκλος επεξεργασίας ξεκινά αμέσως μετά!

 

 

A video posted by Queen.gr (@queengr) on Oct 26, 2016 at 6:23am PDT

Επόμενος σταθμός μας, το σπίτι της γιαγιάς Σοφίας , όπου οι γυναίκες του χωριού ξεχώριζαν πολύ προσεκτικά τα κόκκινα στίγματα από τους κίτρινους στήμονες και τα πέταλα του κρόκου και τα άπλωναν στα ειδικά τελάρα προκειμένου να αποξηρανθούν φυσικά και να διατηρήσουν αναλλοίωτες τις ιδιότητές του – ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, χρώμα και άρωμα.

sugkomidh korres

Δεν σου κρύβω ότι δοκίμασα όλα τα στάδια της διαδικασίας και δεν θα σου πω ψέματα, παρά τον ενθουσιασμό μου και την αγάπη μου για την αγροτική ζωή, δεν ήταν και πολύ εύκολα!
Και κάπως έμαθα και σου μεταφέρω πως 150.000 άνθη απαιτούνται για 1 κιλό αποξηραμένων στιγμάτων – αναλογία που δικαίως αποδίδει στον Κρόκο Κοζάνης τον τίτλο του «χρυσαφιού της ελληνικής γης».

 

–More Precious Than Gold :Tο νέο Ελιξήριο Νεότητας Χρυσός Κρόκος (Golden Krocus / Ageless Saffron Elixir) της ΚΟΡΡΕΣ. Ο κρόκος Κοζάνης στην υπηρεσία της ομορφιάς

Η ώρα που το αρχαιότερο καρύκευμα, η αξία του οποίου ξεπέρασε αυτή του χρυσού, τίθεται στην υπηρεσία της ομορφιάς και μετατρέπεται σε ισχυρό ελιξίριο διαχρονικής νεότητας για κάθε σημάδι γήρανσης, για κάθε τύπο επιδερμίδας, για κάθε ηλικία έφτασε!

15327719 1276322679106433 1680285958 n

Η Κορρές καινοτομώντας για ακόμη μία φορά μας σύστησε το νέο Ελιξήριο Νεότητας Χρυσός Κρόκος (Golden Krocus / Ageless Saffron Elixir) στην καρδιά του οποίου βρίσκεται το πολύτιμο βιολογικό εκχύλισμα Κρόκου Κοζάνη, που έχει αποδεδειγμένα ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει ενάντια στις ελεύθερες. Δράση που αποδίδεται ειδικότερα στα πολύτιμα, κόκκινα στίγματα του άνθους. (Το φρέσκο εκχύλισμα από τα πολύτιμα στίγματα του Κρόκου ενσωματώνεται στη φόρμουλα εντός 24 ωρών από τη στιγμή εκχύλισης, ώστε να διατηρεί το μέγιστο της αντιοξειδωτικής δύναμής του, ενισχύοντας παράλληλα, την άμυνα του δέρματος για υγιές, λαμπερό πρόσωπο.)

ëÄÉÉäæ GOLDEN KROCUS AGELESS SAFFRON ELIXIR

Στην ουσία πρόκειται για ένα χρυσό ελιξήριο διαχρονικής νεότητας με άμεση δράση booster και ορατά αποτελέσματα αντιγήρανσης, χάρη στον ισχυρό συνδυασμό του Κρόκου Κοζάνης με B-γλυκάνες, πεπτίδια και αμινοξέα. Ενισχύει την άμυνα του δέρματος ενάντια στους παράγοντες καθημερινής φθοράς, χαρίζει δέρμα υγιές εκ των έσω, επανορθώνει όλα τα σημάδια γήρανσης. Lifting και ενίσχυση όγκου, βελτίωση σύσφιγξης και ελαστικότητας, μείωση εμφάνισης ρυτίδων, λάμψη, ομοιόμορφος τόνος και λεία επιδερμίδα – το αποτέλεσμα που προσφέρουν λίγες χρυσές σταγόνες του νέου ελιξηρίου Κορρές.

15301200 1276317472440287 521076061 n

Το Ελιξήριο Νεότητας Χρυσός Κρόκος είναι ένα πολυτελές προϊόν που συνδυάζεται και ενδυναμώνει κάθε επόμενο βήμα ημερήσιας ή νυχτερινής φροντίδας. Έτσι, δύο σταγόνες του είναι αρκετές για όλο το πρόσωπο! Απορροφάται αμέσως λόγω της ιδιαίτερης λεπτόρευστης υφής του, χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας και φυσικά μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να κάνουμε στη συνέχεια το μακιγιάζ μας.

IMG 20161026 134751

 


Πηγή