Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το skincare tip της Chrissy Teigen για να μη βγάζει σπυράκια από τη μάσκα προστασίας

Η maskne είναι μια πραγματικότητα για όλες μας εδώ και αρκετούς μήνες! Ναι, λέμε για την ακμή και τα σπυράκια που εμφανίζουμε λόγω των πολλών ωρών που φοράμε τη μάσκα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό. Φαντάζομαι θα έχει συμβεί και σε εσένα ουκ ολίγες φορές ως τώρα!

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, γιατί πρέπει να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας. Πρέπει να φοράμε τη μάσκα συνέχεια, είτε βρισκόμαστε στον δρόμο, είτε σε κάποιον εσωτερικό χώρο με πολυκοσμία. Όση ώρα, όμως, φοράμε μάσκα τα τρία τέταρτα του προσώπου που καλύπτονται από αυτήν ιδρώνουν, έχουν ήδη συγκεντρώσει βακτήρια από την ατμόσφαιρα και- όπως καταλαβαίνεις- εκεί ακριβώς δημιουργείται ένας βρώμικος χώρος ανάπτυξης μικροβίων και κατ’ επέκταση σπυριών.

Μία από τις λύσεις που έχουμε σκεφτεί και πει αρκετές φορές είναι να περιορίζεις το μακιγιάζ ή και να μη βάφεσαι καθόλου. Κι αυτό, γιατί με την έλλειψη μακιγιάζ μειώνεις τα βακτήρια και τους ρύπους που συγκεντρώνονται στο δέρμα σου και άρα και την εμφάνιση σπυριών. Πριν λίγες μέρες, όμως, ήρθε η Chrissy Teigen να μας κάνει μια ακόμη πρόταση για να… προλάβουμε αυτό το βάσανο που λέγεται maskne.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen)

Όπως βλέπεις, το μοντέλο- με μία οικογενειακή φωτογραφία στο Instagram της -μάς χάρισε το δικό της skincare tip. Η Chrissy, λοιπόν, λέει να φοράμε nose strips (aka ταινίες αφαίρεσης σμήγματος) κάτω από τη μάσκα μας για να μη δημιουργείται maskne. Αυτό που κάνουν στην ουσία αυτά τα επιθέματα είναι να αφαιρούν το περίσσειο σμήγμα που υπάρχει στην επιδερμίδα και έτσι να μη δημιουργούνται σπυράκια.

Η αλήθεια είναι, όμως, πως αυτό το skincare tip είναι καλό να εφαρμόζεται όταν κάνεις σύντομες εξόδους εκτός σπιτιού, όπως όταν πας για έναν περίπατο ή για ψώνια στο supermarket. Αν εργάζεσαι κανονικά στο γραφείο σου και χρησιμοποιείς οκτώ ώρες μάσκα, καλύτερα να αποφύγεις τα nose strips. Σε αυτήν τη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου και να διαμορφώσεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταπολεμά τα σπυράκια από τη μάσκα προστασίας.

Διάβασε ακόμα: Αυτό το hair color trend έχει κατακλύσει το Tik Tok εδώ και λίγες μέρες




Πηγή