Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τώρα που άνοιξαν τα κομμωτήρια δοκίμασε τη root melt τεχνική βαφής μαλλιών

Η είδηση ότι τα κομμωτήρια ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους για να μας υποδεχθούν ήταν ό,τι καλύτερο ακούσαμε τον τελευταίο καιρό. Όλες μας, άλλωστε, έχουμε ανάγκη να επισκεφθούμε τον αγαπημένο μας κομμωτή και να αφεθούμε στα χέρια του. Να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας.

Και αυτή η ανανέωση έχει δύο πτυχές: πρώτον θέλουμε να φρεσκάρουμε το κούρεμά μας, γιατί η ψαλίδα έχει παραγίνει μετά από πέντε μήνες που είχαμε να κόψουμε τα μαλλιά μας και δεύτερον η ρίζα έχει… φτάσει στο πάτωμα. Χρειαζόμαστε άμεσα ανανέωση και στο χρώμα μαλλιών μας.

Αν, λοιπόν, κι εσύ είσαι σε αυτό το mood και ήδη έχεις κλείσει το ραντεβού σου στο κομμωτήριο, σκέψου μήπως κάνεις την ανατροπή αυτήν τη φορά. Τι θα έλεγες, δηλαδή, να μην έκανες απλά ανανέωση στη βαφή που χρησιμοποιείς πάντα, αλλά να δοκίμαζες μία από τις πιο hot τάσεις της άνοιξης στα χρώματα μαλλιών; Να τολμήσεις να κάνεις μια αλλαγή και να δοκιμάσεις το root melt.

Πρόκειται για μια τεχνική βαφής μαλλιών, που δημιουργεί ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, το 2021 όλες οι τάσεις στρέφονται στη φυσικότητα, οπότε το root melt ίσως είναι αυτό που τόσο καιρό έψαχνες. Η συγκεκριμένη τεχνική βαφής μαλλιών μεταφράζεται ως «σβήσιμο της ρίζας» και στην ουσία είναι ένα είδος balayage, που ξεκινά με σκουρόχρωμη ρίζα και καταλήγει σιγά-σιγά σε πιο ανοιχτό χρώμα μαλλιών.

Το καλύτερο δεν σου είπαμε… Άπαξ και το κάνεις μπορείς να καθυστερήσεις πολύ το ραντεβού σου στο κομμωτήριο μιας και όσο μακραίνει το μαλλί τόσο πιο ωραίο δείχνει το root melt. Δες τώρα στην παρακάτω gallery 10 παραδείγματα root melt, ώστε να ξέρεις τι θα ζητήσεις όταν θα καθίσεις στην καρέκλα του κομμωτή σου.

Cover photo: @createdbyami

Διάβασε ακόμα: 10 skincare αμαρτήματα που ο δερματολόγος σου θέλει να σταματήσεις να κάνεις


Πηγή