Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Υπάρχει ένα σημείο του σώματός σου που ξεχνάς να ενυδατώσεις…

Η beauty routine της κάθε μίας από εμάς μπορεί να είναι διαφορετική, γιατί άλλη ανάγκη έχει μια γυναίκα με λιπαρό δέρμα και άλλες ανάγκες μια κοπέλα με ξηρό δέρμα. Όλες, ωστόσο, ακολουθούμε δύο βασικά και κοινά βήματα: ενυδατώνουμε την επιδερμίδα τόσο του σώματός μας όσο και του προσώπου μας. Έτσι δεν είναι;

Μέσα, λοιπόν, σε αυτά τα πλαίσια της καθημερινής ενυδάτωσης, είτε με body lotion, είτε με λαδάκι, είτε με body butter, σχεδόν όλες μας ξεχνάμε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματός μας. Αναρωτιέσαι ποιο; Μα, φυσικά, τους αγκώνες.

Πραγματικά, βάλε με τον νου σου πότε ήταν η τελευταία φορά που έβαλες κρέμα στους αγκώνες για να τους ενυδατώσεις. Σίγουρα δεν θυμάσαι και για αυτό τώρα έχεις καταλήξει να έχεις τους πιο αφυδατωμένους και άγριους αγκώνες που είχες ποτέ. Δεν φταις, όμως, μόνο εσύ.

Γενικά, οι αγκώνες έχουν την τάση να είναι πολύ ξηροί, διότι η επιδερμίδα σε αυτό το σημείο είναι πιο παχιά από άλλες περιοχές του σώματος και έχει λιγότερους πόρους. Άρα, το δέρμα είναι πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς, καθώς περιέχει λιγότερους αδένες παραγωγής φυσικών ελαίων σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Εν ολίγοις, το δέρμα όλου του σώματός μας μπορεί να απορροφήσει τα φυσικά έλαια που προσφέρουν ένα στρώμα υγρασίας, ενώ οι αγκώνες δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια.

Κι αν πιστεύεις πως η λύση είναι… τα προϊόντα ενυδάτωσης, κάνεις μεγάλο λάθος. Τα skincare προϊόντα μπορεί να χειροτερέψουν την κατάσταση. Ειδικά αυτά που περιέχουν αρώματα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς. Αν, μάλιστα, κάνεις ντους με καυτό νερό, το οποίο αφυδατώνει διπλά, το μόνο σίγουρο είναι πως θα επιδεινώσεις την κατάσταση. Τι μπορείς να κάνεις, τελικά; Στην παρακάτω gallery θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Διάβασε ακόμα: Να πώς αντέδρασε η Emilia Clarke όταν της είπαν να βάλει fillers στα 28 της


Πηγή