Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Υπάρχει τρόπος να σταματήσεις να πιάνεις διαρκώς το πρόσωπό σου

Η μάσκα αποτελεί πλέον απαραίτητο αξεσουάρ της καθημερινότητάς μας. Τη φοράμε παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, και είναι το must αντικείμενο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε τσάντα ή τσέπη μας. Η μάσκα, όμως, έχει φέρει μαζί της και μια νέα μορφή ακμής, τη maskne, η οποία χαρακτηρίζεται από σπυράκια ή κοκκινίλες και οφείλεται στην υψηλή υγρασία που αναπτύσσεται κάτω από αυτή, με αποτέλεσμα να «παγιδεύεται» το σμήγμα και να αναπτύσσονται βακτήρια.

Όλη αυτήν την καθόλου ευχάριστη κατάσταση επιβαρύνουν πιθανά δερματικά προβλήματα που μπορεί να είχες πριν τη χρήση της μάσκας, αλλά και… το επαναλαμβανόμενο άγγιγμα των χεριών στο πρόσωπό σου. Έλα, παραδέξου το! Πόσες φορές μέσα στη μέρα – ασυναίσθητα- ακουμπάς τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια σου; Δεν το θέλεις, αλλά το κάνεις και αυτό δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση του δέρματός σου. Άσε που μπορεί να νοσήσεις από κορονοϊό σε περίπτωση που έχεις αγγίξει νωρίτερα μια «τζιζ» επιφάνεια χωρίς να το καταλάβεις.

Το ερώτημα, λοιπόν, που εύλογα προκύπτει είναι «και πώς θα σταματήσω να πιάνω το πρόσωπό μου;». Η λύση δεν είναι μία, αλλά πέντε και θα τις ανακαλύψεις στην παρακάτω gallery. Ξέρουμε… Είναι δύσκολο και ίσως να μην τα καταφέρεις αμέσως. «Εκπαιδεύοντας», όμως, τον εαυτό σου, κάνοντας υπομονή και έχοντας θέληση θα σταματήσεις να αγγίζεις το δέρμα σου. Και μετά θα δεις ότι σιγά-σιγά τα σπυράκια, οι κοκκινίλες και τα κάθε είδους σημάδια θα γίνουν παρελθόν!

Διάβασε ακόμα: 5 tips για να διατηρήσεις περισσότερο το χρώμα των μαλλιών σου


Πηγή