Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Φυσική ενυδάτωση μετά τα πρώτα μπάνια: Όλα όσα πρέπει να κάνεις

Ας υποθέσουμε ότι είσαι από τις τυχερές που άμεσα θα ξεκινήσουν τα μπάνια τους στις παραλίες, τις Σαββατοκύριακες εξορμήσεις στα νησιά και τις ατέλειωτες ώρες κάτω από τον ήλιο. Με πρόχειρους υπολογισμούς συνειδητοποιώ ότι και θα χαλαρώσεις και θα ξεκουραστείς και θα ηλιοθεραπευτείς (με εξίσου πρόχειρους, βέβαια, συνειδητοποιώ ότι εγώ δε θα κάνω τίποτα από αυτά αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας). Μετά, λοιπόν, από μια υπέροχη μέρα κάτω από τον ήλιο και παρέα με το θαλασσινό αλάτι το σώμα σου και η επιδερμίδα σου έχουν αποκτήσει ανάγκες τις οποίες οφείλεις να καλύψεις asap.

Ενυδάτωση προσώπου

Το πρόσωπό σου είναι το πρώτο σημείο που ταλαιπωρείται από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο και το αλάτι και όπως καταλαβαίνεις πρέπει άμεσα να αποκαταστήσεις τα επίπεδα υγρασίας, να καταπραΰνεις και να προστατεύσεις την επιδερμίδα του από την πρόωρη γήρανση. Δοκίμασε να φτιάξεις μια ενυδατική κρέμα από gel αλόης και ελαιόλαδο και άπλωσέ την σε όλη την επιφάνεια του προσώπου σου. Άφησέ την να απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα σου όσο εσύ περιποιείσαι τα μαλλιά σου με την παρακάτω συνταγή.

Περιποίηση μαλλιών

Το ξέρεις ότι το αλάτι είναι ο no1 εχθρός των μαλλιών οπότε μην το σκέφτεσαι καθόλου και σήκω να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή που ούτε χρόνο θα σου πάρει, ούτε την περιουσία σου θα χρειαστεί. Το μόνο που θέλεις είναι αμυγδαλέλαιο, το πολύτιμο αυτό έλαιο που ακόμα και σε σούπερ μάρκετ μπορείς να βρεις. Την ποσότητα θα την καθορίσεις εσύ και το μήκος των μαλλιών σου. Άπλωσέ το κατά μήκος των μαλλιών και άφησέ το να δράσει όσο περισσότερο γίνεται. Θα χρειαστεί να λουστείς λίγες φορές παραπάνω για να φύγει αλλά το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

Περιποίηση σώματος

Στην προκειμένη νομίζω ότι το σώμα σου θα έχει ανάγκη από μια καλή απολέπιση πριν δεχτεί απλόχερα τις κρέμες που θα πρέπει να βάλεις. Χρησιμοποίησε λίγο αλεσμένο καφέ και ελαιόλαδο για να φτιάξεις μια πάστα – δε μας πειράζει αν ο καφές είναι ό,τι έχει απομείνει από τον γαλλικό ή τον ελληνικό που ήπιες το πρωί. Κάνε scrub σε όλο σου το σώμα με το μείγμα που έφτιαξες και ξέβγαλέ το καλά.

Και στη θάλασσα πήγες και το σώμα σου περιποιήθηκες και τα μαλλιά σου θα λάμπουν. Τι άλλο θέλεις;

Δες ακόμα:

DIY: Wavy look παραλίας με λίγα μόνο υλικά από την κουζίνα σου

Λαμπερά μαλλιά με.. μπύρα: 2 συνταγές που θα αγαπήσεις

 


Πηγή