Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Χαμομήλι: 5 beauty οφέλη του που σίγουρα δεν γνώριζες

Αν νόμιζες πως το χαμομήλι είναι αυτό το αφέψημα, που πίνεις όταν έχει κλείσει ο λαιμός σου ή όταν είσαι άρρωστη τις κρύες μέρες του χειμώνα, τότε κάνεις μεγάλο λάθος. Φυσικά και συμβάλει σημαντικά στην υγεία, ήξερες όμως ότι έχει σημαντικά οφέλη τόσο στην επιδερμίδα, όσο και στα μαλλιά σου;

Παρακάτω θα δεις πέντε από αυτά και είμαστε σίγουρες, πως θα τα ακολουθήσεις σίγουρα.

#1. Φυσικό καθαριστικό

Το χαμομήλι έχει απίστευτες επουλωτικές, αντιοξειδωτικές, καθαριστικές και ενυδατικές ιδιότητες και θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας.

#2. Λευκαίνει την επιδερμίδα
Το χαμομήλι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό λευκαντικό για το δέρμα.Βοηθά στη λάμψη της επιδερμίδας και την κάνει να ακτινοβολεί. Συσφίγγει τους πόρους και απαλύνει το δέρμα και θολώνει τα στίγματα και τα σημάδια φλεγμονής.

#3. Μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους στα μάτια
Τοποθετώντας δύο παγωμένα φακελάκια χαμομήλι κάτω από τα μάτια, βοηθά στη μείωση του πρηξίματος των ματιών. Ανακουφίζει επίσης και τα κουρασμένα μάτια. Ένα άλλο κόλπο που μπορείς να κάνεις για τους μαύρους κύκλους, είναι να φτιάξεις παγάκια από χαμομήλι ή μικρές κομπρεσούλες και να τα βάλεις κάτω από τα μάτια σου. Το αφήνεις για 5’ και έπειτα ξεπλένεις με κρύο νερό.

Dark Circles on skin

#4. Το χαμομήλι επίσης μπορεί να κάνει θαύματα και στα μαλλιά σου

Ένα ξέβγαλμα με χαμομήλι φωτίζει αμέσως τα ξανθά μαλλιά. Αν συνδυαστεί με χέννα δημιουργεί φυσικές αντάυγειες στις πιο σκούρε αποχρώσεις, ενώ αν απλά κάνεις το τελικό ξέβγαλμα των μαλλιών σου με χαμομήλι δίνει μία λάμψη στα καστανά μαλλιά.

#5. Εμποδίζει την πιτυρίδα

Άλλο ένα καλό που σου προσφέρει το χαμομήλι είναι, πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην πρόληψη της πιτυρίδας, ενώ καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής από τη φαγούρα.

Εσύ πόσα από αυτά ήξερες;


Πηγή