Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Όσα είπαμε για τη βιταμίνη C με την Ευγενία Μαργέτη, Training Manager της YOUTH LAB.

Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, ένωσα τις δυνάμεις μου με την YOUTH LAB. ώστε να μιλήσω –ξανά- για τη Βιταμίνη C αλλά με τη βοήθεια μίας ειδικού. Η βιταμίνη C, μπορεί να είναι ένα συστατικό υπέρ-ήρωας, αλλά την περιβάλλουν μύθοι και παρανοήσεις γι’ αυτό έδωσα ένα instagramικό ραντεβού με την Ευγενία Μαργέτη, Training Manager της YOUTH LAB., ώστε να τα πούμε ακόμα πιο αναλυτικά και να απαντήσουμε live σε ερωτήσεις, να λύσουμε απορίες και να προτείνουμε λύσεις.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by YOUTH LAB. (@youthlab.official)

Βλέπεις, η Ευγενία είναι αισθητικός και η πλέον αρμόδια για να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την Βιταμίνη C αλλά και για να εξηγήσει τα πλεονεκτήματα της νέας σειράς Brightening Vit-C της YOUTH LAB. Αυτή η νέα, πρωτοποριακή σειρά, περιέχει βιταμίνη C νέας γενιάς, το σταθεροποιημένo L-Ασκορβικό Οξύ,  που κάνει όλη τη διαφορά στη δραστικότητα και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της. Να λοιπόν τι είπαμε με την Ευγενία…

Τι είναι η βιταμίνη C; Είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που προστατεύει την επιδερμίδα από τις εξωτερικές επιθέσεις: UVA / UVB ακτινοβολία, υπέρυθρη ακτινοβολία (IR), ατμοσφαιρικούς ρύπους. Η νέα σειρά Brightening Vitamin C της YOUTH LAB. ωστόσο, έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και μία «νέα απειλή», τη μπλε ακτινοβολία των ηλεκτρονικών συσκευών, κι αυτό, χάρη στη νέας γενιάς σταθεροποιημένη βιταμίνη C.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by YOUTH LAB. (@youthlab.official)

Ποιο είναι το πλεονέκτημα του σταθεροποιημένoυ L-Ασκορβικού Οξέος της νέας σειράς Βrightening Vit-C; Η βιταμίνη C είναι ένα μόριο ιδιαίτερα ασταθές. Οξειδώνεται με το νερό και τον αέρα και δεν μπορεί να φτάσει στα σημεία όπου την έχει ανάγκη η επιδερμίδα. To σταθεροποιημένο L-Ασκορβικό Οξύ, διατηρεί τις ιδιότητές του, φτάνει βαθιά στην επιδερμίδα, δρα εντατικά και δεν οξειδώνεται.

Πότε πρέπει να τη φοράμε; Μπορούμε να τη φορέσουμε πρωί και βράδυ ανάλογα με τις ανάγκες μας. Τα τρία προϊόντα της σειράς, Βrightening Vit-C Serum, Brightening Vit-C Gel Cream και City Guard Anti-Pollution Day Cream SPF 50, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα, συνδυαστικά ή και όλα μαζί (ο τέλειος τρόπος χρήσης) ώστε να παρέχουν πλούσια αντιοξειδωτική προστασία και εντατική αντιγηραντική δράση.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by YOUTH LAB. (@youthlab.official)

Πρόσεξε όμως, καθώς ο ορός Βrightening Vit-C Serum έχει εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση σε σταθεροποιημένo L-Ασκορβικό Οξύ, είναι καλό να τον εντάξεις σταδιακά στη ρουτίνα σου. Η Ευγενία προτείνει αρχικά να περιορίσεις τη χρήση του σε 3 φορές την εβδομάδα, μόνο βράδυ και σταδιακά να αυξήσειςτη συχνότητα μέχρι και 2 φορές την ημέρα – πρωί και βράδυ.

Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας; Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Το σταθεροποιημένo L-Ασκορβικό Οξύ της νέας σειρας Brightening Vit-C και οι συνθέσεις των τριών προϊόντων είναι κατάλληλες για κάθε τύπο επιδερμίδας, από λιπαρές και ευαίσθητες, ως ξηρές και μεικτές.

Σε σπάνιες περιπτώσεις υπερευαισθησίας και υψηλής συγκέντρωσης Βιταμίνης C στη φόρμουλα του προϊόντος, ενδέχεται να προκαλέσει παροδικό ερύθημα ή ένα ελαφρύ «τσίμπημα» και εκεί ενδέχεται να θέλει περισσότερη προσοχή το Βrightening Vit-C Serum στις ευαίσθητες επιδερμίδες.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by YOUTH LAB. (@youthlab.official)

Μπορείς να τη φορέσεις στη θάλασσα; Φυσικά! Με μοναδική εξαίρεση τον ορό Βrightening Vit-C Serum, τα προϊόντα της σειράς Brightening Vit-C μπορούν να φορεθούν και στη θάλασσα.

Με τι δεν πρέπει να τα συνδυάζεις; Το μοναδικό που πρέπει να προσέχεις σύμφωνα με την Ευγενία Μαργέτη, είναι ο συνδυασμός των Brightening Vit-C προϊόντων με τη ρετινόλη. Αν ξεκινήσεις τη θεραπεία με βιταμίνη C, κράτα τη ρετινόλη για το βράδυ ή χρησιμοποίησε τα προϊόντα εναλλάξ, μέρα παρά μέρα.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by YOUTH LAB. (@youthlab.official)

Αφού παίρνεις καθημερινά συμπλήρωμα βιταμίνης C, γιατί πρέπει να φοράς και προϊόντα που να την περιέχουν; Δεν αρκεί; Η απάντηση είναι όχι. Η βιταμίνη C που λαμβάνουμε από τη διατροφή μας ή ως συμπλήρωμα, δεν ενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό και τη σύνθεση κολλαγόνου ούτε και αναστέλλει τη μελανογέννεση. Με λίγα λόγια, όπως και το νερό, δεν φτάνει όσο χρειάζεται στην επιδερμίδα για να παρέχει ορατά αποτελέσματα.

Μπορείς να τη φορέσεις κάτω από το μακιγιάζ; Εννοείται! Και τα τρία προϊόντα της σειράς δεν αφήνουν λιπαρότητα και δημιουργούν μία τέλεια βάση για το καθημερινό μακιγιάζ. Ακόμα, αν θέλεις και το δικό μου tip, μπορείς να ανανεώσεις την City Guard Anti-Pollution Day Cream SPF 50 ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ, είτε με τα χέρια σου είτε με ένα σφουγγαράκι. Ναι, είναι τόσο ελαφριά και αφήνει την πιο υπέροχη λάμψη (όχι γυαλάδα) στην επιδερμίδα.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by YOUTH LAB. (@youthlab.official)

Που βρίσκεις τα προϊόντα YOUTH LAB. και τη νέα σειρά Brightening VitC; Μπορείς να βρεις όλα τα προϊόντα της YOUTHLAB. σε επιλεγμένα φαρμακεία και οnline φαρμακεία, σε επιλεγμένα Hondos Center, στο CareLab των Attica και φυσικά Online στο youthlab.com.

Αυτό που θέλει η Ευγενία (και εγώ μαζί) να κρατήσεις από όλα τα παραπάνω είναι ότι, η βιταμίνη C μπορεί να δώσει λύση σε πολλά από τα προβλήματα της επιδερμίδας σου, μπορεί να φορεθεί πρωί και βράδυ, χειμώνα και καλοκαίρι, από κάθε τύπο επιδερμίδας και σε κάθε ηλικία αρκεί να τη συνδυάσεις με αντηλιακή προστασία. Πατώντας play παρακάτω, μπορείς να ξαναδείς όλο το Live μας, να ακούσεις τι έχει να πει η Ευγενία για τη βιταμίνη C και τη σειρά Brightening Vit-C και μετά να σπεύσεις να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό μας. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Queen.gr (@queengr)

3 τυχερές μπορούν να κερδίσουν μία ολοκληρωμένη σειρά Brightening Vitamin C (τον ορό, την κρέμα ημέρας και την City guard). Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι:

  • Follow @queengr
  • Follow @youthlab.official
  • Tag στα σχόλια 3 φίλες σου

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 5/7 ως 9/7 και εδώ μπορείς να διαβάσεις τους όρους αναλυτικά.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Queen.gr (@queengr)

Καλή επιτυχία!

 




Πηγή