Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Όσα πρέπει να κάνεις για να υποδεχθείς πανέτοιμη την καραντίνα

Ναι, είναι αλήθεια! Από το Σάββατο τα ξημερώματα θα βιώσουμε για δεύτερη φορά ένα καθολικό lockdown μιας και τα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς το τελευταίο διάστημα. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ότι μπαίνουμε σε νέα καραντίνα για να προστατευθούμε όλοι και όλες.

Ξέρουμε… Νιώθεις περίεργα. Σε έχει κατακλύσει ένα άγχος και μια στενοχώρια τόσο για το θέμα υγείας όσο και για το γεγονός ότι θα μείνεις και πάλι για λίγο μακριά από τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Δεν είσαι η μόνη! Η κατάσταση, όμως, θέλει ψυχραιμία και θετική σκέψη. Όλα στο τέλος θα πάνε καλά και θα το δεις.

Εμείς, λοιπόν, σκεφτήκαμε σήμερα να σε αφυπνίσουμε για τα beauty θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις όσο μένεις στο σπίτι. Να σου θυμίσουμε να κάνεις όσα δεν έκανες στην πρώτη καραντίνα, γιατί περπατούσες- όπως όλοι μας- σε άγνωστα μονοπάτια. Και να σου μεταφέρουμε το δικό μας, αισιόδοξο μήνυμα! Να μη φοβάσαι, να μην πανικοβάλλεσαι και να σκέφτεσαι πως όλα θα πάνε καλά. Όλα γίνονται για το καλό όλων μας. Δες αυτήν τη δεύτερη καραντίνα σαν μια ευκαιρία να σε αγαπήσεις και να σε φροντίσεις όσο καλύτερα γίνεται!

#1 Αν βρεις σήμερα ραντεβού στο κομμωτήριο, κλείσε το άμεσα. Αν όχι, δε χρειάζεται πανικός! Τηλεφώνησε στον κομμωτή σου και ζήτησέ του συμβουλές για το πώς θα βάψεις τα μαλλιά σου. Ρώτησέ τον ποια είναι η σωστή ποσότητα οξυζενέ που πρέπει να χρησιμοποιήσεις, αλλά και ποιες βαφές πρέπει να αγοράσεις.

#2 Επικοινώνησε με τον δερματολόγο σου. Η maskne (aka μάσκα + ακμή) είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλες. Συμβουλεύσουν τον γιατρό σου για το πώς θα προσαρμόσεις στα νέα δεδομένα τη ρουτίνα ομορφιάς σου ή -αν ακολουθείς θεραπεία για ακμή ή άλλο δερματικό πρόβλημα- για το πώς θα συνεχίσεις να φροντίζεις την επιδερμίδα σου.

#3 Αν βρεις ραντεβού στο nail bar, κλείσε το αμέσως. Ίσως χρειάζεται να κάνεις αφαίρεση σελάκ ή να ανανεώσεις το μανικιούρ σου. Αν, πάλι, δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού, no worries! Θα συμβουλευτείς τη μανικιουρίστ σου και θα δεις εδώ πώς θα κάνεις αφαίρεση ημιμόνιμου μανικιούρ.

nyxia karantina

#4 Ένα ραντεβού για φρύδια πάντα χρειάζεται. Επισκέψου την brow artist σου για μια σύντομη συντήρηση των φρυδιών. Διαφορετικά, μην τα πειράξεις πολύ! Είναι κρίμα να αλλάξεις το σχήμα τους και κατ’ επέκταση την εικόνα του προσώπου σου.

#5 Αν σήμερα ή αύριο έχεις κλείσει ραντεβού για laser ή για άλλο ζήτημα με την αισθητικό σου, μην το ακυρώσεις. Αν το είχες στο πρόγραμμα, αλλά το νέο lockdown σε «φρέναρε», δεν πειράζει. Επικοινώνησέ μαζί της και άκου όλες τις συμβουλές της.

maskes omorfias karantina

#6 Επισκέψου ένα κατάστημα με προϊόντα ομορφιάς και προμηθεύσου μάσκες προσώπου, ματιών, χειλιών και scrub. Θα έχεις άπλετο χρόνο να αφιερώσεις σε εσένα. Αν, βέβαια, δεν έχεις την όρεξη ή δεν προλάβεις, κανένα πρόβλημα! Θα κάνεις την online παραγγελία σου και θα αναμένεις με χαρά να σου έρθει το όμορφο πακέτο σου!

beauty shopping koronoios

Θέλουμε να σου θυμίσουμε και κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό. Όταν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει και θα έρθει το χαμόγελο στα χείλη μας, μην ξεχάσεις να στηρίξεις τους ανθρώπους που φροντίζουν για την ομορφιά σου. Να πας στο κομμωτήριο, να επισκεφθείς το αγαπημένο σου nail bar και να δώσεις και σε αυτούς τους ανθρώπους την ευκαιρία να χαμογελάσουν. Όπως κι εσύ, το έχουν κι εκείνοι ανάγκη!

Διάβασε ακόμα: Έτσι θα φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα σου τώρα που μένεις στο σπίτι


Πηγή