Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

10 λόγοι γιατί πρέπει να βάλεις το πορτοκάλι στην περιποίησή σου

Η αρχισυντάκτρια του queen.gr (και διπλανή μου) Γωγώ Φούντα είναι από τα κορίτσια που δεν μπορούν τις πολλές μυρωδιές. Της προκαλούν πονοκέφαλο και γενικά δεν τις θέλει. Όταν όμως τη ρώτησα ποιες μυρωδιές θα άντεχε, μία από αυτές που μου είπε είναι το πορτοκάλι. Προσωπικά, δεν μου αρέσουν τα εσπεριδοειδή αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί ένα κορίτσι που δεν συμπαθεί τις μυώδεις, μπορεί να συμπαθεί το πορτοκάλι.

Είναι φρέσκο, δροσερό, μυρίζει καθαριότητα και δεν είναι έντονο. Μιλάμε για το απόλυτο win-win. Κάνοντας όμως την έρευνά μου για το πορτοκάλι, ανακάλυψα πως έχει δεκάδες ακόμη ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά, την επιδερμίδα αλλά και την ψυχολογία μας.

Βλέπεις, το πορτοκάλι είναι αναζωογονητικό. Γεμίζει ενέργεια το σώμα με τη μυρωδιά του και γι’ αυτό βρίσκεται μέσα σε πολλά αφρόλουτρα αλλά και κρέμες σώματος. Εκτός όμως από αυτό, το πορτοκάλι περιέχει (όπως ξέρεις) αντιοξειδωτική βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για το δέρμα μας.

Μπορεί να καταπολεμήσει την ακμή και το γήρας, είναι κατάλληλο ακόμα και για λιπαρές επιδερμίδες και γενικά, όπως αντιλαμβάνεσαι είναι ένας από τους ήρωες της περιποίησης για τον οποίο δεν μιλάμε συχνά. Πρέπει άρα να το βάλεις στην περιποίησή σου και θα βοηθήσουμε εμείς.

Παρακάτω έχουμε 10 προϊόντα που περιέχουν το αναζωογονητικό άρωμά του αλλά και όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες τα οποία μπορείς να βρεις με ένα scroll. Και αν είσαι σαν τη Γωγώ μας που δεν θέλει τις έντονες μυρωδιές, τότε θα χαρείς ιδιαίτερα!

Διάβασε ακόμα: 10 mascara για εσένα που έχεις πολύ κοντές βλεφαρίδες!


Πηγή