Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

10 μάσκες μαλλιών για να τελειοποιήσεις τη hair routine σου

Όπως όλες μας ακολουθούμε πρωί και βράδυ μία ρουτίνα ομορφιάς, με κρέμες προσώπου, ματιών, serums και έλαια, έτσι έχουμε διαμορφώσει και τη hair routine μας. Έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα για το πότε λουζόμαστε, πότε βάζουμε ορό ή serum στα μαλλιά, αλλά και πώς τα στεγνώνουμε για να μην τα ταλαιπωρήσουμε.

Συνήθως, όμως, ξεχνάμε ένα σημαντικό βήμα με αποτέλεσμα να αναρωτιόμαστε γιατί δεν είναι σε καλή κατάσταση τα μαλλιά μας. Ποιο είναι αυτό; Η μάσκα μαλλιών. Σίγουρα θα έχουν υπάρξει άπειρες φορές που θα είχες μια μάσκα μαλλιών μπροστά σου στο μπάνιο, αλλά θα βαρέθηκες να τη χρησιμοποιήσεις και να περιμένεις πέντε-δέκα λεπτά να δράσει στα μαλλιά σου.

Ή θα υπήρξαν άλλες φορές που θα ξέχασες να αγοράσεις από το supermarket ή το κατάστημα καλλυντικών που επισκέφθηκες, αλλά… δεν πειράζει, και τι έγινε; Αυτό ακριβώς δεν σκέφτηκες; Μέγα λάθος! Και θα σου το εξηγήσουμε.

Photo credit: @jessinowo

Η μάσκα μαλλιών είναι τόσο απαραίτητη για τα μαλλιά σου, όσο αναγκαίο είναι και το σαμπουάν. Όχι, προφανώς και δεν καθαρίζει τα μαλλιά από βρωμιές, λιπαρότητα και ρύπους από την ατμόσφαιρα. Κάνει κάτι εξίσου σημαντικό που δεν είναι άλλο από να τα αναδομεί, να τα δυναμώνει, να τα ενυδατώνει, να τα θρέφει, αλλά και να διατηρεί αναλλοίωτο το χρώμα τους.

Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, η μάσκα μαλλιών είναι εκείνο το προϊόν που κρατά όμορφα και λαμπερά τα μαλλιά σου. Που τα κάνει απαλά και βελούδινα. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «ξέχασα να βάλω μάσκα» ή «αμέλησα να αγοράσω μία μάσκα». Αντιθέτως, πρέπει να είναι ένα must στη hair routine σου και να τη χρησιμοποιείς μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Μην προτρέχεις και σκεφτείς ότι δεν «αντέχει» το budget σου, γιατί δεν είναι όλες οι μάσκες ακριβές. Βασικά, μόνο οι μάσκες του κομμωτηρίου είναι κάπως πιο ακριβές. Οι μάσκες που θα βρεις σε supermarket και καταστήματα καλλυντικών είναι αρκετά οικονομικές και ταυτόχρονα θαυματουργές. Εμείς κάναμε την έρευνα αγοράς μας και στην παρακάτω gallery σού παρουσιάζουμε τις 10 πιο αποτελεσματικές μάσκες μαλλιών που μπορείς να βρεις τώρα στην αγορά. Μην ξεχνάς ότι έχει ακόμα εκπτώσεις, οπότε θα βγεις σίγουρα κερδισμένη!

Διάβασε ακόμα: 5 mascara tips για να έχεις πάντα εντυπωσιακές και μακριές βλεφαρίδες


Πηγή