Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

10 πράγματα που δεν ήξερες για το πορτοκαλί και 10 #OrangeNails για να τονίσεις το μαύρισμά σου

Πρέπει να παραδεχτώ ότι, το πορτοκαλί, δεν είναι ένα από τα αγαπημένα μου χρώματα. Θα το χαρακτήριζα αδιάφορο. Μην με παρεξηγείς, το πορτοκαλί του ηλιοβασιλέματος είναι υπέροχο αλλά μέχρι εκεί φτάνει η συμπάθειά μου… ή μάλλον, μέχρι εκεί έφτανε.

Πρόσφατα, αγόρασα ένα βιβλίο για τα χρώματα (ναι, αγοράζω βιβλία για random πράγματα) και έμαθα πράγματα που δεν ήξερα για το πορτοκαλί. Όλα αυτά που διάβασα λοιπόν, με έκαναν να το δω με άλλο μάτι.

Πορτοκαλί, το όμορφο

Συνειδητοποίησα όμως παράλληλα, ότι μερικοί από τους αγαπημένους μου πίνακες έχουν σαν βασικό τους χρώμα το πορτοκαλί, κάτι που δεν είχα παρατηρήσει τόσο καιρό.

Ο πίνακας Flaming June του Frederic Lord Leighton είναι από τους αγαπημένους μου

Για να σε κάνω λοιπόν να αγαπήσεις το χρώμα πορτοκαλί λίγο περισσότερο παρακάτω συγκέντρωσα 10 συναρπαστικά πράγματα που δεν ήξερες για αυτό το χρώμα.

10 προϊόντα και tips για να κάνεις το τέλειο wet look και όχι μόνο με ζελέ

Did you know?

#1 Πριν από τον 15ο αιώνα, το πορτοκαλί ως χρώμα, υπήρχε στην Ευρώπη αλλά δεν ονομαζόταν έτσι. Ονομαζόταν κίτρινο-κόκκινο. Στην Ελλάδα και τις Μεσογειακές χώρες, πήρε το όνομά του από τους Πορτογάλους που έφεραν το φρούτο πορτοκάλι στη Μεσόγειο (ελληνικά: πορτοκάλι, βουλγαρικά: πορtokan ή πορtokal, στα ρουμανικά: portocala).

#2 Αντίστοιχα, στις Αγγλοσαξωνικές γλώσσες, το όνομα προέρχεται από παραφθορά της σανσκριτικής λέξης naranga (orange), που σημαίνει ευώδες.

#3 Το πορτοκαλί συμβολίζει την αίγλη και τη σοφία.

#4 Μόνο οι ευγενείς επιτρεπόταν να φορούν πορτοκαλί στην Αγγλία κατά τη βασιλεία της Ελισσάβετ της 1ης.

elizabeth

10 nail art ιδανικά για κοντά και πολύ κοντά νύχια

#5 Το πορτοκαλί στη Βίβλο συνδέεται με τα τους αγίους και συμβολίζει το κουράγιο και τη δύναμη.

#6 Η φλούδα του πορτοκαλιού, γίνεται πορτοκαλί όταν ο καιρός κρυώνει. Σε πολύ θερμά κλίματα, η φλούδα παραμένει πράσινη και μόνο η σάρκα του φρούτου είναι πορτοκαλί.

#7 Το πορτοκαλί χρώμα των καναρινιών δεν είναι φυσικό! Τα πουλάκια αυτά, έχουν ένα κίτρινο-καφέ χρώμα. Με τα ζευγαρώματα και με διατροφή πλούσια σε κόκκινες πιπεριές ωστόσο, έχουμε πορτοκαλί καναρίνια…

kanarini

#8 Κανονικά, τα καρότα δεν ήταν πορτοκαλί. Το πιο κοινό χρώμα του καρότου ήταν το μωβ. Η πορτοκαλί ποικιλία δημιουργήθηκε τον 17ο αιώνα. όταν οι Ολλανδοί καλλιεργητές συνδύασαν λευκά, μεταλλαγμένα κίτρινα και άγρια καρότα.

Hey girl! 10 nail art που μπορείς να κάνεις με τα μισοτελειωμένα σου βερνίκια

#9 Το 1872, ο Claude Monet ζωγράφισε τον πίνακα Impression, Sunrise που απεικονίζει την Ανατολή: Έναν μικροσκοπικό πορτοκαλί ήλιο και λίγο πορτοκαλί φως που αντανακλάται στα σύννεφα και το νερό, στο κέντρο ενός μουντού μπλε τοπίου. Αυτός ο πίνακας έδωσε το όνομά του στο ιμπρεσιονιστικό κίνημα.

claude monet impression

O πίνακας Impression, Sunrise του Claude Monet 

#10 Στον Βουδισμό, το πορτοκαλί είναι το χρώμα του διαφωτισμού, της τελειότητας. Γι’ αυτό επιλέχθηκε και σαν χρώμα για τις φορεσιές των Βουδιστών από τον ίδιο τον Βούδα και τους ακόλουθους του τον 50 αιώνα.  

Τα ήξερες όλα αυτά; Αν ναι ΜΠΡΑΒΟ! Αν όχι… Τώρα τα ξέρεις. Κάνε ένα ακόμα scroll για να δεις και 10 nail art με πορτοκαλί χρώματα που θα τονίσουν το μαύρισμά σου στα χέρια και τα πόδια.

Έρευνα: Η μυρωδιά του λεμονιού σε κάνει να νιώθεις πιο αδύνατη + 10 προϊόντα για σένα


Πηγή