Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις κραγιόν tattoo στα χείλη

To tattoo κραγιόν ανήκει στην κατηγορία της τεχνικής του μόνιμου μακιγιάζ που τα τελευταία 10 χρόνια έχει εδραιωθεί στον πλανήτη της ομορφιάς. Όπως υπάρχει μόνιμο τατουάζ για τα φρύδια ώστε να είναι πάντα καλοσχηματισμένα και “γεμάτα”, όπως υπάρχει στα βλέφαρα για να δείχνουν μονίμως βαμμένα, έτσι το τατουάζ για τα χείλη, είναι εξίσου διαδεδομένο καθώς δίνει το εφέ του τέλειου περιγράμματος. 

Πριν δοκιμάσεις το μόνιμο μακιγιάζ στα χείλη, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω πληροφορίες που σου δίνω:

1. Δημιουργεί ένα ωραίο σχήμα, τα δείχνει πιο σαρκώδη αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορεί να τα κάνει φαίνονται πιο φουσκωμένα αν θέλεις το αποτέλεσμα που δίνουν η ενέσιμες θεραπείες. 

2. Στη σωστή τεχνική tattoο κραγιόν, δεν εφαρμόζεται μόνο περιμετρικά στα χείλη όπως γίνεται με το μολύβι, αλλά γεμίζει και λίγο το εσωτερικό και σβήνει διαδοχικά, ώστε να δείχνει φυσικό το αποτέλεσμα.

3. Αν θέλεις ένα χρώμα φυσικό, μπορείς να το πετύχεις αλλά να ξέρεις ότι δεν θα κρατήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνήθως χρειάζεται να το ανανεώσεις μέσα στον χρόνο. Γενικά οι ειδικοί συμβουλεύουν να επιλέξεις 1 με 2 τόνους πιο ανοιχτό ή σκούρο, ανάλογα την απόχρωση της επιδερμίδας σου. 

4. Παλαιότερα, το υλικό που χρησιμοποιούσαν ήταν ίδιο με εκείνο που εισχωρούσαν στα τατουάζ σώματος. Το αποτέλεσμα δεν έδειχνε φυσικό. Τώρα, υπάρχουν πιο σύγχρονα υλικά, ειδικά για μακιγιάζ tattoo, τα οποία όμως χρειάζονται ανανέωση κάθε 12 με 18 μήνες.

5. Ναι… αν θες την αλήθεια είναι κάπως επώδυνο. Δεδομένου ότι τα χείλη είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, μπορεί να χρειαστείς τοπική αναισθησία αν δεν έχεις μεγάλη αντοχή στον πόνο.

6. Στην αρχή υπάρχει ένα πρήξιμο και κάποια ξηρότητα η οποία υποχωρεί μέσα σε 10 μέρες. Μία έξυπνη συμβουλή είναι να κλείσεις το ραντεβού σου Πέμπτη, ώστε τα πιο έντονα συμπτώματα να υποχωρήσουν μέσα στο σαββατοκύριακο.

7. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα εμφανές μετά από δύο εβδομάδες.

8. Δεν προτείνεται για κάθε απόχρωση επιδερμίδας και ειδικά οι πιο σταρένιες (σκουρόχρωμες) μπορεί να εμφανίσουν υπερμελάγχρωση.

9. Αν δε σου αρέσει το αποτέλεσμα και το μετανιώσεις, μπορεί πάντα να αφαιρεθεί με λέιζερ. Αυτό φυσικά έχει έξτρα κόστος και είναι επίσης επώδυνο, οπότε καλύτερα να είσαι σίγουρη από πριν για να αποφύγεις την έξτρα διαδικασία.

10. Οι τιμές είναι λίγο τσουχτερές και εξαρτώνται από το αν θες να γεμίσεις όλο το εσωτερικό ή να κάνεις μόνο το περίγραμμα των χειλιών σου. 


Πηγή