Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

10 #BananaNails + 1 mini μάθημα pop art και rock ιστορίας

Hey girl! Το σημερινό daily nailspiration είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου και όχι επειδή μου αρέσει το nail art με τις μπανάνες. Θα σου τα πω όλα από την αρχή.

Όταν ήρθε η ώρα να ετοιμάσω την καθημερινή, nail έμπνευσή σου για σήμερα, η πρώτη μου κίνηση ήταν να μπω στο προφίλ της Betina Goldstein. Η αγαπημένη μου nail artist είχε φτιάξει ένα μοτίβο με μπανάνες, εμπνευσμένο από ένα ρούχο που αγόρασε πρόσφατα και έτσι πήρα την ιδέα.

#HeatWave ή #WaveNails; Διαλέγουμε το δεύτερο για να αντέξουμε τον καύσωνα

Ψάχνοντας όμως για nail art με το λαχταριστό αυτό φρούτο, συνειδητοποίησα ότι μπορώ να το συνδυάσω με έναν αγαπημένο μου καλλιτέχνη και μία πολύ αγαπημένη μου μπάντα: Τον Andy Warhol και τους Velvet Underground.

O Andy Warhol, οι Velvet Underground και η γερμανίδα τραγουδίστρια Nico

Πριν λοιπόν δεις την gallery με τα πανέμορφα νύχια, στολισμένα με μπανάνες και εμπνευστείς για το μανικιούρ σου, έλα να σου πω για αυτή τη μπανάνα…

Andy Warhol, The Velvet Underground & Nico

Αυτή η μπανάνα ήταν το εξώφυλλο του άλμπουμ «The Velvet Underground & Nico» με το οποίο έκαναν το ντεμπούτο τους οι Velvet Underground , η μπάντα του Lou Reed.

Ο Reed ζήτησε από τον μοναδικό Warhol να φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο και εκείνος έφτιαξε τη θρυλική –πλέον- μπανάνα σε αυτοκόλλητο, το οποίο καλούσε τους fans να «ξεφλουδίσουν» αργά, για να αποκαλύψουν τη σάρκα της μπανάνας.

fruit album cover 26

Andy Warhol, The Velvet Underground & Nico, 1967

Ήταν ένα σκανδαλώδες εξώφυλλο και ένα έργο τέχνης που ταυτίστηκε με την μπάντα. Το άλμπουμ δεν γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ωστόσο, το περιοδικό Rolling Stone το έχει κατατάξει #13 στη λίστα με τα πιο σημαντικά ροκ άλμπουμ όλων των εποχών.

warhol reed

O Andy Warhol με τον Lou Reed

Αυτή η μπανάνα λοιπόν, που έχεις δει σε πολλές εκδοχές και πολλά μέρη, ξεκίνησε σαν εξώφυλλο ενός άλμπουμ και πάντρεψε τον master της Pop Art, Andy Warhol με τους θρύλους της ροκ μουσικής Velvet Underground.

Τώρα που τα έμαθες όλα αυτά, μήπως τα μανικιούρ μπανάνα σου φαίνονται πιο cool από ότι πριν; Κάνε λοιπόν ένα scroll και δες 10 σχέδια.

Ο ένας λόγος για τον οποίο αξίζει να κάνεις ημιμόνιμο πεντικιούρ πριν τις διακοπές

 


Πηγή