Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

10 must-have πινέλα μακιγιάζ και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις σωστά

Θα σου πω την αλήθεια! Μέχρι πριν μερικά χρόνια μού άρεσε να απλώνω το make up και το concealer στο πρόσωπό μου με τα δάχτυλα των χεριών μου. Ένιωθα ότι έτσι είναι πιο ομοιόμορφο το αποτέλεσμα, οπότε δεν… το είχα ψάξει και πολύ. Μέχρι που μια φίλη μου μου έκανε δώρο γενεθλίων ένα σετ με πινέλα μακιγιάζ. Ενθουσιάστηκα!

3 πανεύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα εργαλεία μακιγιάζ σου (video)

Τέλειο μακιγιάζ με πινέλα

Από τη στιγμή που χρησιμοποίησα, λοιπόν, το υπέροχο δώρο που μου έκανε η φίλη μου, γνώρισα… έναν νέο κόσμο!

Το μακιγιάζ με τη χρήση των κατάλληλων πινέλων δημιουργεί ένα smooth αποτέλεσμα, κάνει το δέρμα να δείχνει υπέροχο και το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό.

Και λέω με τη χρήση κατάλληλων πινέλων, γιατί δεν είναι όλα τα πινέλα για κάθε σημείο του προσώπου. Άλλο πινέλο είναι για το ρουζ, άλλο για την πούδρα και το concealer. Είσαι έτοιμη να τα ανακαλύψεις όλα;

Τα 10 πινέλα μακιγιάζ που πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου

#1 Πινέλο για το ρουζ

rouz

 Photo: @followalicec

Είναι διαφορετικά από αυτό της πούδρας τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως προς το σχήμα και την πυκνότητα των τριχών. Το πινέλο για ρουζ έχει πυκνές τρίχες και συμπαγές σχήμα, ώστε να μπορεί να «χρωματίσει» σωστά τα μήλα. Για να το χρησιμοποιήσεις σωστά, χαμογέλασε και άπλωσε ρουζ στα τονισμένα μάγουλά σου.

#2 Κωνικό πινέλο

Προορίζεται για να απλώσεις το make up, το highlighter, αλλά και το ρουζ. Το κωνικό πινέλο είναι ιδανικό για την εφαρμογή καλλυντικών σε υγρή μορφή. Χρησιμοποίησέ το ξεκινώντας από τη μέση του προσώπου και προσέχοντας να μην αφήσεις κενά.

#3 Πινέλο stippling

stippling

Photo: @lisa.hofer_official

Οι τρίχες του χωρίζονται σε δύο επίπεδα και είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να επιλέξεις για να δημιουργήσεις ένα ανάλαφρο look. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απλώσεις διάφορα καλλυντικά στο πρόσωπό σου. Κάνε απαλές και μικρές κινήσεις στο πρόσωπό σου και θα έχεις ένα WOW αποτέλεσμα.  

#4 Fan brush

fan brush

Photo: @rockabillymaria

Αν έχεις κάνει λάθος στο μακιγιάζ σου… σώθηκες με το fan brush. Είναι το σωστό πινέλο για να διορθώσεις οποιαδήποτε ατέλεια, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να απλώσεις και highlighter και ρουζ.

#5 Πινέλο για τη σκιά ματιών

eyeset

Photo: @cosmic_brushes

Είναι basic πινέλο και πρέπει να υπάρχει στη συλλογή σου. Με αυτό απλώνεις οποιαδήποτε σκιά ματιών, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να εφαρμόσεις και το primer σκιάς.

Μη φύγεις! Στην gallery θα βρεις ακόμα πέντε must-have πινέλα μακιγιάζ!

Cover photo: @cosmic_brushes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6 σετ με πινέλα μακιγιάζ που πρέπει να βάλεις στο νεσεσέρ σου αυτά τα Χριστούγεννα

Vegan πινέλα: Μάθε γιατί να τα προτιμήσεις στο μακιγιάζ σου


Πηγή