Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

10 skincare αμαρτήματα που ο δερματολόγος σου θέλει να σταματήσεις να κάνεις

Με το πέρασμα των ετών και με τη δοκιμή διαφόρων προϊόντων ομορφιάς, όλες οι γυναίκες έχουμε την «εμπειρία», έχουμε κάνει τις δοκιμές μας και έχουμε καταλήξει σε κάποια skincare συστατικά και items που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του δέρματός μας. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως όταν ανακαλύψουμε ένα νέο λανσάρισμα δεν θα το δοκιμάσουμε.

Φυσικά και θα το δοκιμάσουμε για να δούμε και την εξέλιξη της επιστήμης, αλλά και αν αυτό είναι ακόμα καλύτερο εν τέλει από όσα beauty items χρησιμοποιούμε ως σήμερα. Και εσύ κάπως έτσι δεν σκέφτεσαι;

Το θέμα, όμως, με τη ρουτίνα ομορφιάς μας είναι πως πάνω στην υπερπροσπάθεια να παραμείνουμε νέες, αλλά πάνω και στην κούρασή μας από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας κάπως λοξοδρομούμε. Δηλαδή, υποκύπτουμε σε λάθη τα οποία δεν βλάπτουν μόνο το δέρμα του προσώπου μας, αλλά την επιδερμίδα μας γενικότερα από την κορυφή ως τα νύχια.

Και το αστείο της υπόθεσης είναι πως αυτά τα λάθη μάς τα έχει επισημάνει ουκ ολίγες φορές ο δερματολόγος μας. Μας έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε να αποφύγουμε μερικά skincare θανάσιμα αμαρτήματα, αλλά εμείς… Εκεί! Δεν λέμε να τα καταλάβουμε. Και τελικά καταλήγουμε με αφυδατωμένη επιδερμίδα, πρόωρη γήρανση, εγκαύματα, σπυράκια και ερεθισμούς που στην ουσία εμείς έχουμε προκαλέσει με τη βαρεμάρα να κάνουμε κάτι, με την αμέλεια ή και την επιμονή μας.

Αναρωτιέσαι ποια είναι αυτά τα λάθη που όλες κάνουμε πού και πού και έχουν αντίκτυπο στην επιδερμίδα μας; Ανακάλυψέ τα στην παρακάτω gallery και μόλις παύσεις να τα κάνεις θα δεις τον δερματολόγο σου να σε χειροκροτά!

Διάβασε ακόμα: Vegan, βιολογικά, φυτικά, φυσικά, cruelty-free καλλυντικά: Ποιες οι διαφορές τους;


Πηγή