Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

10 years younger: Τρεις συντάκτριες εξηγούν τι τις σταματά από το να νιώσουν 10 χρόνια νεότερες

Πόσων ετών αισθάνεσαι; Ποια είναι η ηλικία σου, άσχετα με την ημερομηνία της γέννησής σου; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υποκειμενική ηλικία, αυτή που αισθανόμαστε και όχι ο πραγματικός αριθμός, είναι «το άλφα και το ωμέγα» για την καθεμιά μας, αφού επηρεάζει την ψυχολογία, την παραγωγικότητα, την υγεία και φυσικά, την εμφάνισή μας.

Βλέπεις, η ομορφιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη νιότη και όσο πιο νέα αισθάνεσαι, τόσο πιο νέα δείχνεις. Η νιότη βλέπεις, δεν περιορίζεται μόνο στην επιδερμίδα και τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος επάνω μας, αλλά ακτινοβολεί από μέσα προς τα έξω.

Κι όμως, πολλές γυναίκες, ρίχνονται σε μια άνιση μάχη ενάντια στον χρόνο. Προσπαθούν να σβήσουν τα σημάδια του, ώστε να δείχνουν νεότερες, αλλά δεν νιώθουν πιο νέες. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Για να φτάσουμε στον πυρήνα του προβλήματος και να βρούμε λύσεις, ρωτήσαμε τρεις συντάκτριες του Queen.gr «τι είναι αυτό που τις σταματά από το να νιώσουν 10 χρόνια νεότερες».

Κατερίνα Πατούλια, 38 ετών, Αρχισυντάκτρια Queen.gr

Ζω τη «μέρα της μαρμότας». Τo ρολόι χτυπάει στις 6.45 κάθε πρωί. Μπροστά στον καθρέφτη έχω ακριβώς πέντε δευτερόλεπτα για να ανοίξουν τα μάτια μου και δύο λεπτά για το πλύσιμο των δοντιών. Με το ένα χέρι βουρτσίζω τα δόντια και με τα άλλο, βάζω στα πεταχτά την ενυδατική. Σειρά έχουν τα lunch boxes και η προετοιμασία για τις σχολικές τσάντες. Έπειτα πρέπει να ξυπνήσουν τα κορίτσια μου και κάπου εκεί, στο ενδιάμεσο, ντύνομαι και εγώ ώστε να προλάβουμε το πρώτο κουδούνι του σχολείου.

Προτού το καταλάβω, επιστρέφω από το γραφείο και ξεκινά το διάβασμα των κοριτσιών. Ξένες γλώσσες, αθλητικές δραστηριότητες, μπάνιο και η ώρα του παραμυθιού. Το ένα παραμύθι γίνεται δύο, τρία και ακόμα περισσότερα και χωρίς να το καταλάβω, η ώρα έχει πάει 10 το βράδυ και ετοιμάζομαι για την ημερήσια γυμναστική. Τα βλέφαρά μου κλείνουν πριν φτάσει το κεφάλι μου στο μαξιλάρι και λίγο πριν αποκοιμηθώ, σκέφτομαι: «Πόσο λίγες είναι οι 24 ώρες».

image005

Όχι, δεν φτάνουν οι ώρες της ημέρας και το τρίπτυχο μητρότητα-εργασία-self care είναι πάντοτε με αυτή τη σειρά, με το self-care τελευταίο. Αν σε αυτά προσθέσουμε την τοξικότητα των ανθρώπων γύρω μας, τις αναποδιές και τις στεναχώριες που πρέπει καθημερινά να αντιμετωπίζουμε σε όλα τα πεδία της ζωής μας, το να σε φροντίσεις λίγο παραπάνω, αποτελεί πραγματικό άθλο, αλλά και επιτακτική ανάγκη.

Δεν προλαβαίνω, λοιπόν, να ισορροπήσω τα τρία μεγάλα κομμάτια της ζωής μου, δεν φτάνει ο χρόνος και αυτό με σταματά από το να νιώθω 28, ενώ παράλληλα, μερικές φορές, με κάνει να νιώθω 48.

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου, 44 ετών, Αρχισυντάκτρια Queen.gr

image007

Έφτασα κιόλας 44. Στην ουσία τα έχω «πατήσει» και οδεύω προς τα 45. Κάποιοι ισχυρίζονται πως η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός, όσο όμως κι αν θέλω να το πιστέψω, έρχεται ο καθρέφτης για να με διαψεύσει.

Ποτέ δεν γκρίνιαξα για τα χρόνια που περνούν. Ίσα ίσα, απολαμβάνω τον χρόνο που περνά και μου επιτρέπει να βλέπω τα κορίτσια μου να μεγαλώνουν. Αυτό που δεν απολαμβάνω είναι οι ρυτίδες στο πρόσωπό μου και το γεγονός ότι δεν νιώθω πια νέα, ενώ είμαι!

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τι φταίει. Είναι τα ξενύχτια και η λάθος διατροφή; Η κακή ενέργεια που έχει συσσωρευτεί από το καθημερινό άγχος και το στρες στο σώμα και την ψυχή μου; Είναι η παραμέληση του εαυτού μου, για τον οποίο ΠΟΤΕ δεν έχω χρόνο και όλο τον βάζω σε δεύτερη μοίρα; Είναι οι λάθος προτεραιότητες;

Τελικά, είναι όλα αυτά μαζί. Είμαι εγώ! Γιατί δεν μου φταίει ο εαυτός μου που μεγαλώνει, αλλά όλα εκείνα που διαταράσσουν την ισορροπία του.

image009

Ναι, πρέπει πιο συχνά να μου λέω «σ΄ αγαπώ», να με φροντίζω και να με νοιάζομαι. Πρέπει πιο συχνά να υπενθυμίζω στον εαυτό μου πως είμαι γυναίκα και πως τα κουρασμένα μάτια και οι ρυτίδες στο πρόσωπο, είναι σημάδι πως έζησα με την ψυχή μου, πως έκλαψα και γέλασα δυνατά. Όχι, δεν θα είμαι ποτέ ξανά 34, όμως στα 44, ξέρω καλά ότι οι άνθρωποι παραμένουν όμορφοι, ακόμη και όταν τα χρόνια περνούν, αρκεί να αφιερώνουν λίγο χρόνο στον εαυτό τους.

Χριστίνα Χρόνη, 39 ετών, Beauty Director

image011

Πιστεύω ότι φταίει το ότι φροντίζω την επιδερμίδα μου, αλλά όχι τον εαυτό μου. Δεν κοιμάμαι καλά, δεν τρέφομαι σωστά, εργάζομαι περισσότερο από όσο χρειάζεται (Παρθένος γαρ) και όλα αυτά με κουράζουν, ψυχολογικά κυρίως. Δεν έχω διάθεση για εξόδους, το να ξεκινήσω κάποιο άθλημα μου φαίνεται «βουνό» και το μόνο που κάνω, είναι να κάθομαι στο σπίτι… όπως ακριβώς η γιαγιά μου.

Ακόμα και μετά από τόσο social distancing, τόσους περιορισμούς, νιώθω ότι η «μεγάλη έξοδος» μετά την καραντίνα είναι για τους νέους. Αυτόματα αυτό με κάνει να νιώθω μεγάλη, ενώ δεν είμαι. Ακόμα και την περιποίηση που προσφέρω στον εαυτό μου την κάνω με λάθος ψυχολογία: «Προσέχω για να έχω», δεν περιποιούμαι την επιδερμίδα μου γιατί με αγαπώ και θέλω να με φροντίσω.

image013

Ό,τι και να βάλω, λοιπόν, κάνει μισή δουλειά. Αν δεν νιώθω νεότερη, δεν θα δείξω και ποτέ πιο νέα. Ο άνθρωπος που νιώθει νέος, φέρει διαφορετικά τον εαυτό του. Στέκεται πιο περήφανα, έχει όρεξη για πολλά, χαμογελά συνέχεια με την ανεμελιά της νιότης. Αυτό πιστεύω ότι με σταματά από το να νιώσω 10 χρόνια νεότερη, το ότι παραμελώ στην ουσία τον εαυτό μου και τον περιποιούμαι μηχανικά.

Διαβάζοντας τα testimonials και των τριών, λοιπόν, η απάντηση στο ερώτημα «τι είναι αυτό που σε σταματά από το να νιώθεις 10 χρόνια νεότερη» είναι ξεκάθαρη και οξύμωρη: Ο χρόνος! Ο χρόνος που δεν έχουμε, ώστε να φροντίσουμε τον εαυτό μας και την επιδερμίδα μας σωστά. Ο χρόνος που δεν έχουμε, ώστε να κάνουμε την έρευνα που πρέπει και να επιλέξουμε το καλύτερο προϊόν για την επιδερμίδα μας.

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα των σύγχρονων γυναικών αφουγκράστηκαν τα επιστημονικά εργαστήρια της Nuxe και δημιούργησαν έναν ορό που κάνει τον χρόνο και την ηλικία… σχετικά. Ο ορός Super Serum [10] της Nuxe βλέπεις, δημιουργήθηκε για να δώσει λύση σε όλα τα παραπάνω προβλήματα, ταυτόχρονα.

image015

Πιο αναλυτικά, ο ορός Super Serum [10] της Nuxe είναι ένας universal ορός με υαλουρονικό οξύ φυσικής προέλευσης, που περιέχει δεκάδες χιλιάδες μικροσφαιρίδια, τα οποία απελευθερώνουν ένα μοναδικό μείγμα ελαίων. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών, τονώνει τους μηχανισμούς νεότητας της επιδερμίδας και έτσι, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες σβήνουν, το ίδιο και οι πανάδες. Συνεπώς, η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία, πιο σφριγηλή, πιο νεανική.

image017

Μόλις μερικές σταγόνες από τον πολυτελή χυμό του Super Serum [10] της Nuxe, αρκούν για να δεις άμεσα μία μεταμορφωμένη επιδερμίδα… και να εθιστείς. Μόλις μερικές σταγόνες, αρκούν για να σε κάνουν να θέλεις να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου, να αφεθείς στην φροντίδα της Nuxe και να θρέψεις σώμα και πνεύμα ταυτόχρονα.

image019

Διότι το Super Serum [10] της Nuxe είναι ένας ορός φτιαγμένος για όλες, που δεν απευθύνεται σε ηλικίες ή σε συγκεκριμένες ανάγκες. Ταιριάζει σε κάθε τύπο επιδερμίδας και μπορείς να τον φορέσεις είτε είσαι 20, είτε 30, 40 ή και 50.

image021

Αυτό, λοιπόν, που σταματά την Κατερίνα, τη Νατάσσα και τη Χριστίνα από το να νιώσουν νεότερες είναι οι ξέφρενοι ρυθμοί της ζωής και οι υποχρεώσεις. Μερικές χρυσαφένιες σταγόνες του Super Serum [10] της Nuxe, ωστόσο, μπορούν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω, να κάνουν κάθε γυναίκα να φροντίσει σε βάθος τον εαυτό της, να μετατρέψουν την ηλικία σε έναν αδιάφορο αριθμό. Ναι, το Super Serum [10] της Nuxe μπορεί να κάνει θαύματα!

Ανακάλυψε την εμπειρία Nuxe στο κοντινότερο σημείο πώλησης 


Πηγή