Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

15 σούπερ ενυδατικές κρέμες, ό,τι πρέπει για μετά τη θάλασσα και όχι μόνο

Αν είσαι από τους τυχερούς που είναι διακοπές και απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα, ίσως να έχεις παρατηρήσει ότι το δέρμα σου κάτι… «ζητάει». Όχι, δεν ζητά περισσότερο ήλιο ή μαύρισμα, ούτε αντηλιακό.

Μη βιάζεσαι! Πριν παρεξηγήσεις αυτό που είπα, αντηλιακό χρειάζεσαι πάντα και το ότι το βάζεις συνεχώς είναι δεδομένο. Για να εξηγούμεθα, να μην παρεξηγούμεθα.

Αυτό λοιπόν που «ζητά» η επιδερμίδα σου μετά τη θάλασσα είναι η ενυδάτωση. Μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι, παρ’ όλο που φοράς την κρέμα σου μετά το μπάνιο, η επιδερμίδα σου μοιάζει να θέλει κι άλλο. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει αυξημένες ανάγκες.

8 προϊόντα ομορφιάς με αλόη για να δροσίσεις την επιδερμίδα σου

Οι αυξημένες ανάγκες

Όταν είσαι όλη την ημέρα στη θάλασσα, ο ήλιος, το αλάτι, ο ιδρώτας, το παιχνίδι, η ζέστη αφυδατώνουν την επιδερμίδα σου. Το αντηλιακό ναι, είναι «βάλσαμο» την ώρα που το φοράς αλλά, όταν γυρνάς στο σπίτι, η ενυδάτωση πρέπει να είναι εντατική.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kapuluan Coconut (@kapuluancoconut)

Γι’ αυτό, πρέπει να επενδύσεις σε μία σούπερ ενυδατική κρέμα (ακόμα και αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα) την οποία θα φοράς μετά τη θάλασσα για να αναπληρώνεις τα χαμένα θρεπτικά συστατικά και την υγρασία που έχει χαθεί από το δέρμα σου.

Μην σταματήσεις!

Περίμενε όμως… Αυτή την κρέμα θα συνεχίσεις να τη φοράς και αφού επιστρέψεις από τις διακοπές και αφού σταματήσεις τα μπάνια για λίγο καιρό. Δες το σαν μία μορφή «θεραπείας» για την επιδερμίδα σου που υπέφερε το καλοκαίρι.

via GIPHY

Όσο για το ποιες κρέμες αξίζει να πάρεις, έχουμε προτάσεις, πολλές προτάσεις. Στην παρακάτω gallery συγκεντρώσαμε 15 ενυδατικές κρέμες που αξίζει να πάρεις και να βάλεις στην καθημερινότητά σου για τους επόμενους μήνες, μέχρι τον Οκτώβριο. Ρίξε μία ματιά…

Το lip balm είναι το προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις από την κορυφή ως τα νύχια




Πηγή