Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

3 λάθη που κάνεις με το concealer και τονίζεις τους μαύρους κύκλους

Το concealer είναι ένα από τα ισχυρότερα «όπλα» του νεσεσέρ μας, που χρησιμοποιούμε ανελλιπώς εδώ και χρόνια. Καλύπτει τους μαύρους κύκλους, τις μικροατέλειες και γενικότερα συμβάλει στο να πετύχει κάθε μία από εμάς ένα αψεγάδιαστο και λαμπερό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα της. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πώς επειδή το χρησιμοποιούμε τόοοοσα χρόνια δεν κάνουμε λάθη! Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουμε χρησιμοποιώντας το concealer και αντί να «καλύπτουμε», τονίζουμε τους μαύρους κύκλους!

– Το λάθος στην απόχρωση
Είναι το πιο σύνηθες λάθος, που οι περισσότερες κάνουμε. Όπως στο foundation, έτσι και στο concealer θα πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στο να χρησιμοποιούμε τη σωστή απόχρωση concealer, η οποία θα πρέπει να είναι πολύ κοντά στην απόχρωση του δέρματος μας. Οι πολύ ανοιχτές αποχρώσεις, θα φέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, όπως τονίζουν αρκετοί makeup artists.

 

89862313245d6f93592749bd343036ba

– Το λάθος στην ποσότητα
Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη (εξάλλου, γι αυτό υπάρχουν και εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας της, όπως serums ή κρέμες ματιών) και όσο μεγαλώνουμε γίνεται όλο και πιο λεπτή σε αυτό το σημείο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως στην προσπάθειά μας να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη, θα πρέπει να αποφεύγουμε να βάζουμε μεγάλη ποσότητα concealer, που με τη σειρά της δημιουργεί ένα «παχύ» στρώμα κάτω από τα μάτια μας, το οποίο διόλου κολακευτικό είναι. Αντίθετα, φρόντισε να εφαρμόζεις μία λεπτή στρώση concealer κάτω από τα μάτια σου και να την τοποθετείς στρατηγικά! (Δες παρακάτω)

via GIPHY

– Το λάθος στην τοποθέτηση
Το concealer καλύπτει τους μαύρους κύκλους και τις μικρές ατέλειες στο πρόσωπό μας. Γι αυτό το λόγο, φρόντισε α) να το εφαρμόζεις με ένα μικρό πινελάκι και όχι με το δάχτυλό σου, γιατί το πινέλο μπορεί να το απλώσει ομοιόμορφα και β) να το απλώνεις μόνο στο σημείο που έχεις μαύρους κύκλους και σκιές και όχι σε ολόκληρη την περιοχή κάτω από τα μάτια σου.

 


Πηγή