Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

3 πανεύκολες μάσκες για κάθε ανάγκη των μαλλιών σου

Κεφάλαιο μαλλιά! Ό,τι αφορά στα μάλλια μας και πως θα τα κάνουμε πιο δυνατά, πιο υγιή και πιο μακριά πάντα μας ενδιαφέρει, γιατί σε ποια δεν αρέσουν τα μακριά, λαμπερά μαλλιά;

Αν μάλιστα πρόκειται για συνταγές που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου στο σπίτι, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα. Πρόσφατα διάβασες από αυτή εδώ τη στήλη δύο συνταγές με δεντρολίβανο για τέλεια μακριά μαλλιά.

Σήμερα σου έχουμε 3 σπιτικές μάσκες για οποιαδήποτε ανάγκη των μαλλιών σου. Είναι ξηρά, λιπαρά ή έχεις συνεχώς φαγούρα; Βρες τη μάσκα που σου ταιριάζει και κάνε ένα δώρο στα μαλλιά σου.

Έχουμε λοιπόν:

Μάσκα για ξηρά μαλλιά

Αυτή η μάσκα είναι κατάλληλη για εσένα που τα μαλλιά σου στερούνται της φυσικής λιπαρότητας. Εάν τα μαλλιά σου σπάνε εύκολα, έχεις ψαλίδα και είναι ή μοιάζουν κατεστραμένα, τότε αυτή η μάσκα είναι ότι πρέπει.

Θα χρειαστείς:
2 κ.σ μέλι + 1 κ.σ λάδι καρύδας
Η προετοιμασία δεν θα σου πάρει ούτε 2 λεπτά. Ανέμειξε πολύ καλά τα δύο υλικά, λούσε τα μαλλιά σου κανονικά, αλλά μη χρησιμοποιήσεις conditioner. Όσο οι πόροι του δέρματος σου είναι ακόμη ανοιχτοί άπλωσε το μείγμα σε όλο το κεφάλι σου από τις ρίζες ως τις άκρες. Κάλυψε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα και ξέπλυνε με ζεστό νερό έπειτα από 20’.

88feb3e04f9bd48ab97b91da255e6350

Μάσκα για μαλλιά με έντονη φαγούρα

Αυτή η μάσκα είναι η λύση για κάθε ξηρό δέρμα. Λειτουργεί σχεδόν μαγικά, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ενυδατώνοντας την τρίχα από τη βάση της.

Θα χρειαστείς:
2 κ.σ καστανή ζάχαρη + 1 κ.σ ελαιόλαδο
Ακολούθησε την ίδια διαδικασία όπως από πάνω για την εφαρμογή της.

Μάσκα για λιπαρά μαλλιά

Αυτή η μάσκα βοηθά διορθώνοντας το επίπεδο του pH του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών και εξουδετερώνει την υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας.

Θα χρειαστείς:
¼ φλιτζανιού μηλόξιδο και τον χυμό ενός λεμονιού
Για την εφαρμογή ακολουθείς την ίδια διαδικασία με παραπάνω.


Πηγή