Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

3 πανεύκολες DIY μάσκες χεριών για extra ενυδάτωση και λάμψη (video)

Το τελευταίο διάστημα δε σταματάμε να πλένουμε πολύ σχολαστικά τα χέρια μας και να τα απολυμαίνουμε διαρκώς με αντισηπτικό σε μια προσπάθεια πρόληψης από τον Κορονοϊό. Αυτό- πολλές φορές- έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να αφυδατώνονται τα χέρια μας, να αγριεύουν, να σκάνε και να χρειάζονται όλο και περισσότερη κρέμα χεριών.

Αν ακόμα και με την κρέμα χεριών, το δέρμα σε τραβάει, υπάρχει η λύση και είναι η μάσκα χεριών. Όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο, υπάρχουν τρεις σπιτικές μάσκες που μπορείς να κάνεις με απλά υλικά που έχεις στην κουζίνα σου και οι οποίες θα σου χαρίσουν θεαματικά αποτελέσματα. Παρακάτω, θα δεις τρεις μάσκες: μία για απολέπιση, μία για ενυδάτωση και μία για λάμψη.

Μάσκα για απολέπιση

-1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη

-1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

-1,5 κουταλιά σούπας λάδι καρύδας

Ανακάτεψε καλά τα υλικά και άπλωσε τη μάσκα στην εσωτερική και εξωτερική πλευρά των χεριών σου. Άφησέ τη για 10 λεπτά και μετά ξέπλυνε καλά. Η καστανή ζάχαρη έχει την ιδιότητα να «κλειδώνει» την υγρασία, το μέλι έχει αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, ενώ το έλαιο καρύδας ανακουφίζει το αφυδατωμένο δέρμα.

 Μάσκα για λάμψη

-1 φακελάκι ή 3 κουταλιές της σούπας βρώμη

-1 φακελάκι μαγειρική σόδα

-1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

-Χυμός από μισό λεμόνι

Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά και άπλωσε το μείγμα στα χέρια σου. Για μεγαλύτερη δράση, φόρεσε γάντια και περίμενε για δέκα λεπτά. Έπειτα, αφαίρεσε τα γάντια και ξέπλυνε καλά. Η βρώμη μαλακώνει τα αφυδατωμένα και άγρια χέρια, η μαγειρική σόδα χαρίζει λάμψη, ενώ το μέλι βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Το λεμόνι έχει την ιδιότητα να χαρίζει έξτρα λάμψη στο δέρμα.

honey

Μάσκα για ενυδάτωση

-1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

-1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

-3 με 4 σταγόνες χυμό λεμονιού

Ανακάτεψε καλά το μείγμα και άπλωσέ το στα χέρια σου. Περίμενε μέχρι να στεγνώσει εντελώς και μετά μπορείς να ξεπλύνεις. Το λεμόνι, αλλά και το γαλακτικό οξύ που περιέχει το γιαούρτι έχουν την ιδιότητα να χαρίζουν λαμπερό δέρμα, ενώ το μέλι θα μαλακώσει αμέσως την επιδερμίδα σου.

Διάβασε ακόμα: 5 tips για να μην «πέσουν» ποτέ ξανά οι μπούκλες σου


Πηγή