Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

3 DIY μάσκες προσώπου που αξίζει να φτιάξεις αυτό το καλοκαίρι

Ως γνωστόν εμείς οι γυναίκες οφείλουμε να προσέχουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας λιγάκι παραπάνω. Άλλωστε αποτελεί βασικό στοιχείο ομορφιάς και ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί ο συνομιλητής μας. Γι’ αυτό λοιπόν το λόγο πρέπει καθημερινά να εφαρμόζουμε τα κατάλληλα προϊόντα σύμφωνα με τον τύπο δέρματός μας, που θα μας χαρίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ρουτίνα ομορφιάς μας κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών οφείλει να είναι αρκετά διαφορετική από τη συνηθισμένη. Η έκθεση στον καυτό ήλιο σε συνδυασμό με τη θάλασσα ή την πισίνα ταλαιπωρούν το δέρμα σου και κάνουν την ανάγκη για προστασία, ενυδάτωση και θρέψη ολοένα πιο έντονη. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να φαίνεται υπέροχο όλο το καλοκαίρι. Ένας από αυτούς είναι οι μάσκες προσώπου.

Προσφέρουν λάμψη, καθαρίζουν την επιδερμίδα, αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα και σε βοηθούν να δείχνεις φρέσκια. Εμείς βρήκαμε τις 3 καλύτερες συνταγές για DIY μάσκες που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις όλες τις λεπτομέρειες.

1) Μάσκα προσώπου με μέλι και αβοκάντο

Η Victoria Beckham και η Jessica Biel ορκίζονται σε αυτή την μάσκα. Το λάδι καρύδας αναπληρώνει την χαμένη υγρασία, ενώ το μέλι θρέφει το αφυδατωμένο δέρμα. 

Θα χρειαστείς:

½ ώριμο αβοκάντο
½ κουτάλι σούπας λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Λιώσε το αβοκάντο μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Πρόσθεσε το μέλι και το λάδι καρύδας. Άπλωσε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο και άφησέ το για 15 λεπτά μέχρι να στεγνώσει. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και στέγνωσε καλά με μια πετσέτα.

2) Μάσκα προσώπου με καφέ

Θα χρειαστείς:

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοαλεσμένο καφέ
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Ανακάτεψε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπολ για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Άπλωσε το στο πρόσωπό σου και άφησέ το για περίπου 10 λεπτά. Ξέπλυνε καλά και ετοιμάσου να δεις το δέρμα σου πιο φρέσκο και νεανικό από ποτέ.

3) Μάσκα προσώπου με βρώμη

Θα χρειαστείς:

1/3 φλυτζάνι βρώμη
½ φλυτζάνι ζεστό νερό
1-2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι μέλι

Ρίξε τη βρώμη στο ζεστό νερό μέχρι να φουσκώσει και να γίνει ένα μαλακό μείγμα. Πρόσθεσε το μέλι και το γιαούρτι και ανακάτεψε με τη βοήθεια ενός μπλέντερ. Άλειψε την μάσκα ομοιόμορφα στο πρόσωπό σου και άφησέ την για 15-20 λεπτά. Ξέπλυνε καλά με άφθονο χλιαρό νερό.


Πηγή